Κορωνοϊός – Χωρίς ανάσα στα νοσοκομεία της Πάτρας – Έσπασε το φράγμα των 200 νοσηλειών

15.03.2021 / 22:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
τα 24

Το φράγμα των 200 νοσηλειών ξεπέρασε η Καθαρά Δευτέρα στα νοσοκομεία της Πάτρας και η Σαρακοστή ξεκινάει δύσκολα για περιοχή.

Τα δύο νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια τους. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανέρχονται συνολικά τους 216 , ενώ  αυτούς οι 30 δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευομένων στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας  βρίσκονται 101 ασθενείς με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η πίεση είναι τόσο μεγάλη που δέχεται το νοσοκομείο αφύ αναγκάστηκε να ανοίξει ακόμη ένα κρεβάτι ΜΕΘ για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των περιστατικών.

Όμως και  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η πίεση συνεχίζει να είναι υψηλή και σταθερή. Στη μονάδα COVID νοσηλεύονται 95 ασθνενείς με κορονοϊό και 20 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το πιο δραματικό από  όλα είναι ότι η πίεση αυτή νοσοκομεία της Πάτρας δεν αναμένεται να μειωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά τα πάρτι και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Και αυτό ενώ γιατροί και νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όρια τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα