Παρασκευή, 3.02.2023, 11:32 πμ

Κορωνοϊός: «Μπλόκαρε» η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου – αυξάνονται τα κρεβάτια

11.03.2021 / 10:38
A physiotherapist, wearing a protective mask and a protective suit, works in a pulmonology unit at the hospital in Vannes where patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) are treated, France, October 12, 2020. REUTERS/Stephane Mahe
«Μπλόκαρε» η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου με ασθενείς που νοσούν με κορωνοϊό αφού από χθες έφτασε τους πέντε διασωληνωμένους. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ από πέντε σε οκτώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, από χθες γέμισαν τα κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου και παρά την πρόθεση μεταφοράς ενός 35χρονου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ώστε να παραμείνει κενό ένα από τα κρεβάτια στο Αγρίνιο, κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η πληρότητα να φτάσει το 100%.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου έχει ληφθεί ήδη η απόφαση για αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ από πέντε σε οκτώ, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν παρουσιαστεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα. Η αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ μάλιστα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και αύριο, Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Αποσυμφόρηση στην κλινική κορωνοϊού

Στις θετικές ειδήσεις που προκύπτουν από το νοσοκομείο, είναι ότι πλέον έχει αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην κλινική κορωνοϊού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού από 27 που έφθασε προχθές, οι επτά επέστρεψαν στο σπίτι τους και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 20 ασθενείς στην κλινική, με τον συνολικό αριθμό μαζί με τη ΜΕΘ να φτάνει τους 25.
Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών στα Ιωάννινα

Πάντως παρά την αύξηση των κρεβατιών στη ΜΕΘ, το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών από το Αγρίνιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένει ανοιχτό, αν παρουσιαστεί η ανάγκη.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί καθώς σε καμία από τις περιπτώσεις δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και θεωρήθηκε ότι το νοσοκομείο Αγρινίου μπορούσε από μόνο του να διαχειριστεί επαρκώς τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιάστηκαν.

Αυτό φυσικά δεν αλλάζει το γεγονός ότι το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιτωλοακαρνανίας παραμένει υποστελεχωμένο, τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, ίσως στην πιο επικίνδυνη, επιδημιολογικά, περίοδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα