Κορωνοϊός: ΑΥΤΟ είναι το σύμπτωμα της Όμικρον 5 που εμφανίζεται το βράδυ – Το «ζουν» και ασθενείς με covid και στη χώρα μας

12.07.2022 / 14:35
covid

Καταρροή, πονοκέφαλος, αίσθημα κακουχίας, κόπωση, φτέρνισμα και πονόλαιμος είναι τα βασικά συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον, σε συνδυασμό με τον πυρετό.

Υπάρχει όμως ένας ακόμη σύμπτωμα σύμφωνα με τους ερευνητές, που δεν αποτελεί μόνο σημάδι πως νοσούμε από την Όμικρον, αλλά και ειδικότερα από την υποπαραλλαγή ΒΑ.5. Και αυτό το σύμπτωμα είναι η νυχτερινή εφίδρωση.

Ο Luke O’Neill, καθηγητής βιοχημείας στο Trinity College στην Ιρλανδία, προειδοποίησε ότι η νέα παραλλαγή BA.5 – η κυρίαρχη υποπαραλλαγή της Όμικρον παγκοσμίως – θα μπορούσε να κάνει τον ύπνο πιο δύσκολο λόγω των νυχτερινών εφιδρώσεων, αποτέλεσμα της “σύγκρουσης” της μετάλλαξης με το ανοσοποιητικό σύστημα, που στην ουσία δημιουργεί “μια νέα ασθένεια” όπως σημείωσε. Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν νυχτερινή εφίδρωση και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν το δωμάτιό σας έχει δροσερή θερμοκρασία.

Τονίζει επίσης πως η νέα υποπαραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα και είναι πολύ μεταδοτική. Αυτό έχει αποδοθεί στην ικανότητά της να διαφεύγει της ανοσολογικής προστασίας που προκαλείται από προηγούμενη μόλυνση ή/και εμβολιασμό.

Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι το BA.5 έχει την ικανότητα να μολύνει εκ νέου τους ανθρώπους εντός εβδομάδων από τη μόλυνση με άλλο στέλεχος του ιού. Σύμφωνα με τον καθηγητή O’Neill, αν και τα εμβόλια εξακολουθούν να είναι τα καλύτερα δυνατά μέσα κατά του ιού, οι νέες τροποποιημένες εκδόσεις των εμβολίων που θα είναι διαθέσιμες θα στοχεύουν συγκεκριμένα τις παραλλαγές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα