Κορωνοϊός: Ατομικό lockdown και όλα δείχνουν εικόνες Μαρτίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

13.11.2020 / 20:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
<img src="https://dete.gr/wp-content/uploads/2020/11/gko-1-23-850x460.jpg" title="ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19 ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ

" alt="ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÁÃÏÑÅÕÓÇ ÊÕÊËÏÖÏÑÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏ ÐÅÑÉÏÑÉÓÌÏ ÄÉÁÓÐÏÑÁÓ ÔÏÕ COVID-19 ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ" />

«Ιδιαίτερη σημασία έχει ο καθένας από εμάς να κάνει το δικό του lockdown» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, δηλαδή «να επιλέξει τη δική του φούσκα ασφάλειας, τους 2-3 συνανθρώπους του που θέλει να κάνει παρέα αυτό το διάστημα». «Ήρθε η ώρα ο καθένας από εμάς να νιώσει ότι είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας, να ακολουθεί τους υγειονομικούς κανόνες όχι γιατί φοβόμαστε αλλά γιατί πραγματικά βάζουμε το σύνολο της κοινωνίας πάνω από όλα και όχι το εγώ» υπογράμμισε η λοιμωξιολόγος.

«Το lockdown μας δίνει μια δυνατότητα να κερδίσουμε χρόνο, έτσι ώστε να βρούμε καινούργιες θεραπείες και να έχουμε το χρόνο να εμβολιαστούμε» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου και συμπλήρωσε «σήμερα έχουμε καλύτερα θεραπευτικά πρωτόκολλα από ότι είχαμε τον Απρίλιο».

«Σε λίγους μήνες θα αρχίσουμε να έχουμε στα χέρια μας τουλάχιστον 3 εμβόλια, εφόσον βέβαια οι κλινικές μελέτες αποδείξουν ότι είναι ασφαλή αλλά και αποτελεσματικά. Ήδη έχουμε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα» είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Τα εμβόλια που θα έχουμε σύντομα στα χέρια μάς δίνουν μεγάλη ελπίδα και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, όμως η αναμονή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με εφησυχασμό αλλά με πειθαρχία ώστε να μειώσουμε την απώλεια των ανθρώπινων ζωών που βλέπουμε κάθε μέρα και να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο της ανοσίας της αγέλης, μέσω του εμβολιασμού και όχι μέσω των λοιμώξεων» υπογράμμισε η καθηγήτρια ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ακόμα και σήμερα μπορούμε να ανακόψουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και την περεταίρω απώλεια ζωών» είπε κλείνοντας η κ. Παπαευαγγέλου, και συμπλήρωσε «αυτό θα γίνει μόνο με τη μείωση των νέων κρουσμάτων».

Το δεύτερο lockdown «μας έχει απογοητεύσει και είμαστε κουρασμένοι» σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου και αεπευθυνόμενη σε όσους δεν έχουν αντιληφθεί τη «σοβαρότητα της κατάστασης» έκανε έκκληση «να φερθούν υπεύθυνα, φορώντας τη μάσκα, τηρώντας αποστάσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε την επιθυμητή μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα