Κορωνοϊος: «Αρνητές» υγειονομικοί στα γηροκομεία τρέχουν τώρα να κάνουν το εμβόλιο

05.03.2021 / 19:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÅÐÉ×ÅÉÑÇÓÇ ÌÅÔÁÖÏÑÁÓ ÓÔÁ ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÁ ÔÙÍ ÈÅÔÉÊÙÍ ÓÔÏ ÊÏÑÏÍÏÚÏ ÁÐÏ ÔÏ ÃÇÑÏÊÏÌÅÉÏ

Κατά πολύ έχει μειωθεί το ποσοστό των υγειονομικών υπαλλήλων σε οίκους ευγηρίας που αρνούνταν να εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας στο GRTimes, αρνητές υγειονομικοί «ξεθάρρεψαν» βλέποντας ότι δεν υπήρχαν επιπλοκές στους υπόλοιπους και τώρα γίνονται κινήσεις για προτεραιοποίησή τους στις λίστες αναμονής, για να τους χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του Covid-19 εγκαίρως.

Στο 30% του συνόλου των υγειονομικών ανερχόταν το ποσοστό εκείνων που είτε ήταν δύσπιστοί, είτε αναποφάσιστοι όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του Covid-19. Tο ποσοστό των «αρνητών» υγειονομικών έχει πέσει στο 15-20% σύμφωνα με τον κ. Προσαλίκα.

 «Ξεθάρρεψαν βλέποντας ότι δεν υπήρχαν επιπλοκές στους υπόλοιπους. Τώρα θέλουν να μπουν άρον άρον σε σειρά προτεραιότητας. Ζήτησα να υπάρχει μία προτεραιοποίηση είτε σε νεοπροσληφθέντες υγειονομικούς, είτε σε «πρώην αρνητές» στις μεγάλες λίστες αναμονής για εμβολιασμό. Διαβάζοντας διαρκώς τι γίνεται στο εξωτερικό, με το ποσοστό των «αρνητών» υγειονομικών στη Γαλλία να φτάνει το 50%, μπορώ να πω ότι η χώρα μας τα πάει αρκετά καλά προς αυτήν την κατεύθυνση», σχολιάζει ο ίδιος.

Ο κ. Προσαλίκας σχολιάζοντας το περιστατικό απόλυσης δύο υγειονομικών υπαλλήλων στο γηροκομείο Ι.Μ. Ηλείας, ο ίδιος τάσσεται ξεκάθαρα αντίθετος με την απόφαση του Μητροπολίτη Γερμανού.

«Δεν το θεωρώ σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους και εκτός αυτού, από τη στιγμή που έχεις εξασφαλίσει ότι οι ηλικιωμένοι που φιλοξενείς είναι εμβολιασμένοι, δεν μπορείς να φτάσεις στο σημείο να απειλείς ή να απολύεις εργαζομένους», καταλήγει.

newsit

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα