Παρασκευή, 22.10.2021, 10:32 πμ

Κορωνοϊός – Αρνητές γονείς άφησαν στην ίδια τάξη τα παιδιά τους για να μην τους βάλουν μάσκα!

18.09.2021 / 12:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Αγιασμός στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, Θεσσαλονίκη, 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία. Οι μαθητές επέστρεψαν μετά από τις διακοπές του καλοκαιριού στα θρανία, με το μεγάλο στοίχημα, τόσο για το κυβερνητικό, όσο και για το επιστημονικό επιτελείο, να αποτελεί το να μην διακοπεί ξανά η διά ζώσης εκπαίδευση, αφού άπαντες συμφωνούν πως το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι στις σχολικές αίθουσες.

Ωστόσο, για κάποια παιδιά η φετινή χρονιά θα είναι περίεργη, αφού θα κληθούν να επαναλάβουν την ίδια τάξη. Ο λόγος είναι πως οι γονείς τους αρνήθηκαν πέρυσι να τους υποβάλλουν σε self test ή να φορούν μάσκες. Ως εκ τούτου, τα παιδιά δεν παρακολούθησαν τα δια ζώσης μαθήματα και δεν κατάφεραν να προαχθούν στην επόμενη τάξη.

 «Υπάρχουν παιδιά στην περιφέρεια που δεν φοίτησαν ούτε μία μέρα, λόγω των απόψεων των γονέων τους». Με αυτά τα λόγια η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κα Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, απευθύνει δραματική έκκληση προς τους γονείς που αρνούνται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κοροναϊό και είναι κατά των self test.

«Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στα Χανιά που δεν ήρθαν καθόλου στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, ενώ συνεχίζουν και φέτος την αποχή από τα μαθήματα» λέει η κ. Ψαρουδάκη, μιλώντας στην «Καθημερινή».

«Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα νούμερα γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, είναι ποιοτικό. Έστω και ένα παιδί να μην μπορεί να φοιτήσει είναι πρόβλημα. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στην Περιφέρεια τα οποία δεν μπόρεσαν να απολαύσουν τη χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους.

 Πέρυσι είχαμε μιλήσει για ήπιες και ευαίσθητες πρακτικές, αλλά πλέον έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζεται και φέτος αυτή η κατάσταση. Μάσκες θα φοράμε, τεστ θα πρέπει να κάνουμε, τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά;» συμπληρώνει.

Παράλληλα, η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων απευθύνει έκκληση στους γονείς ώστε να αντιληφθούν ότι τα παιδιά πρέπει να απολαύσουν το δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση, αλλά και να καταλάβουν ότι είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα