Κορονοϊός: Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για click away και κομμωτήρια – Όλες οι πληροφορίες

08.01.2021 / 8:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
click-away-arthro

Εξαιρετικά διστακτικοί είναι οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα εκ νέου της αγοράς με click away αλλά και για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης νυχιών και των άλλων καταστημάτων που ήταν ανοικτά στις γιορτές.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, μεγάλος αριθμός ειδικών από τους συνολικά 32 της ειδικής επιτροπής είναι αρνητικοί, δεδομένου ότι θα ανοίξουν και τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και θα αυξηθεί σημαντικά η κινητικότητα.

Πληροφορίες πάντως σημειώνουν ότι στη περίπτωση που οι ειδικοί είναι αρνητικοί στο να δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν θα φέρει αντιρρήσεις.

Οι επιφυλάξεις
Οι εμπειρογνώμονες περιμένουν άλλωστε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες που θα αντανακλούν τις συμπεριφορές των εορτών και σε πρώτη φάση αυτές των Χριστουγέννων. Περί τα μέσα Ιανουαρίου αναμένουν αύξηση λόγω της Πρωτοχρονιάς, ενώ τρέμουν στην ιδέα τι θα δείξουν τα Θεοφάνεια όπου κατεγράφησαν διάφορά περιστατικά σε εκκλησίες.


Γι αυτό και θα προτιμούσαν να μείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα ώστε να μην ενισχυθεί περαιτέρω η κινητικότητα και αυξηθούν και τα κρούσματα. Άλλωστε τα σημάδια που υπάρχουν ήδη δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό, λένε πηγές.

Με βάση τις σκέψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, άγνωστο εάν αυτές θα διαφοροποιηθούν από πιθανές πιέσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς, οι επιστήμονες δεν θα ήθελαν να δώσουν το πράσινο φως για να ανοίξει έστω περιορισμένα το λιανεμπόριο με το click away. Όσο για το click in shop, προς ώρας δεν γίνεται καν συζήτηση, σημειώνουν καλά γνωρίζοντες. Προηγείται η καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης πριν αποφανθούν οι ειδικοί.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα