Παρασκευή, 1.07.2022, 4:36 πμ

Κορωνοϊός: Ανάστατοι στον Αλισσό μετά το κρούσμα σε μαθητή – Τι λέει η πρόεδρος των γονέων

11.11.2020 / 17:20
IMAprMask11

Θετικός στον κορωνοϊό βγήκε, ένας μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αλισσού. Για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί η διεύθυνση και ακολουθούνται όσα προβλέπονται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής δεν σχετίζεται με την οικογένεια στην οποία, επίσης στον Αλισσό, ο πατέρας έχει βρεθεί θετικός και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ για τα δύο παιδιά του.

Σε μήνυμα της προς τους γονείς η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου   Λοτσάρη Αργυρώ, αναφέρει τα εξής:

«Σίγουρα η ατμόσφαιρα δεν είναι και τόσο ευχάριστη στο σχολείο μας, έπειτα από τα κρούσματα γονέα και μαθητή , που έχουν προκύψει .

Από το Μάρτιο του 2020  μάθαμε να ζούμε με τον κορονοϊό μέσα στη ζωή μας. Όταν τόσος πληθυσμός νοσεί δίπλα μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθει και στην πόρτα μας. Με πανικό, ταραχή και φωνές δεν θα καταφέρουμε τίποτα απολύτως.         

Να σας θυμίσω στη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου, το 90% των παρευρισκόμενων γονέων ήμασταν κατά της μάσκας. Τι έγινε ξαφνικά σήμερα; Προς τι τόση ένταση; Και γιατί να ψάχνουμε κάποιον να ρίξουμε ευθύνες; Τους γονείς, τα παιδιά, το σχολείο, το Κέντρο υγείας, την Περιφέρεια, το Δήμο.

Σας θερμοπαρακαλώ να χαλαρώσουμε όλοι. Κατανοώ το άγχος και την αγωνία, ότι όμως ήταν να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση, έχει γίνει και με το παραπάνω . Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα που ορίζει ο ΕΟΔΥ και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν. Στα σχολεία μας έγινε απολύμανση πριν καν βρεθεί το θετικό κρούσμα μαθητή. Μόνο και μόνο με την περίπτωση του  γονέα . Κάτι τέτοιο πουθενά δεν προβλέπεται. Απολύμανση γίνεται με θετικό κρούσμα δασκάλου ή μαθητή. Ήμασταν ήδη ένα βήμα μπροστά .

Σήμερα κι έπειτα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και του διευθυντή μας, αλλά και του Δ.Σ του Συλλόγου γονέων με Κέντρο Υγείας , Διεύθυνση Υγειας Περιφέρειας αλλά και γνωστού εκπροσώπου της δημόσιας Υγείας, οι οδηγίες ήταν σαφείς.

Το τμήμα της Α’ τάξης θα μπει σε προληπτική καραντίνα για 14 ημέρες. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά. Οι γονείς είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν αν θα στείλουν τα υπόλοιπα παιδιά ή και αδερφάκια τους στο σχολείο καθώς βάση ΕΟΔΥ κάτι τέτοιο δεν είναι απαγορευτικό .

Covid test ΔΕΝ προβλέπονται .

Ψυχραιμία λοιπόν, γιατί έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Μην φέρεστε ρατσιστικά απέναντι σε όποιον νοσεί. Είναι κάτι που θα περάσουμε σχεδόν όλοι . Μη χάνουμε την ανθρωπιά μας και την κατανόηση .  Σε αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά . Να εμπνεύσουμε ηρεμία και εμπιστοσύνη πάνω από όλα στα παιδιά μας. Νομίζω τους το χρωστάμε…

Τηρούμε τα μέτρα πρόληψης, υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών και τα πρωτόκολλα και ευχή μας οποίος νοσήσει να το περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα