Κορωνοϊός: Ανάγκη για αύξηση της πρώτης δόσης δείχνουν οι θάνατοι στα νοσοκομεία της Πάτρας

08.12.2021 / 21:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 23

Ανάγκη για την αύξηση των εμβολιασμών της πρώτης δόσης στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών δείχνουν οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί μέσα στον τελευταίο μήνα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των θανάτων που έχουν καταγραφεί στα νοσοκομεία της Πάτρας έχει να κάνει με ηλικιωμένα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου.

Μέσα στον τελευταίο μήνα ο αριθμός των ατόμων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία και της ΜΕΘ της Πάτρας ξεπέρασε τους 20, με τελευταίο τραγικό παράδειγμα τον θάνατο των δύο αδελγών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοίό με διαφορά ωρών.

Πάντως, μετά το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 και το πρόστιμα των 100 ευρώ το κλίμα έχει αλλάξει μεταξύ των ηλικιωμένων και υπάρχει μία αυξητική τάση στα εμβόλια, έστω και η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όμως οι τρίτες δόσεις παραμένουν αρκετά περισσότερες από την πρώτη. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση στα κατ’ οίκον εμβόλια που έχουν να κάνουν κυρίως με τους ηλικιωμένους, αλλά και στους εμβολιασμούς στα ορεινά της Αχαΐας μέσα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.  

Διαβάστε ακόμα

Πάτρα – Νέα οικογενειακή τραγωδία: Αδέρφια “εφυγαν” από κορωνοϊό με λίγες ώρες διαφορά

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα