Κορωνοϊός: Άμεση ανάγκη για την έναρξη της λήψης δειγμάτων από τα αστικά λύματα της Πάτρας

02.11.2020 / 21:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Lab technicians speak with each other during research on coronavirus, COVID-19, at Johnson & Johnson subsidiary Janssen Pharmaceutical in Beerse, Belgium, Wednesday, June 17, 2020. Janssen Pharmaceutical hopes to begin clinical trials on a potential vaccine for COVID-19 in the middle of the summer. (AP Photo/Virginia Mayo)

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η λήψη δειγμάτων από τα αστικά λύματα του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας, σε μία διαδικασία που πρόκειται να αναδείξει την ακτινογραφία και την διασπορά του κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών που θα κάνει την δειγματοληψία περιμένει το σινιάλο από την ΔΕΥΑΠ για να ξεκινήσει την διαδικασία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των υγειονομικών αρχών και στη μάχη για την αντιμετώπιση της διασποράς που όμως η Πάτρα ακόμα δεν έχει αξιοποιήσει.

Μέσω αυτού οι υγειονομικές αρχές θα έχουν μία ακριβή εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ωστόσο για να γίνει σωστά η διαδικασία χρειάζεται ένας απαιτούμενος χρόνος από τη στιγμή της λήψης των δειγμάτων.

Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα είναι διαφορετικό από της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης αφού η Πάτρα είναι μία διαφορετική πόλη, που έχει διαφορετικά κριτήρια στα συμπεράσματα που θα πρέπει να εξαχθούν για το επιδημιολογικό της φορτίο. Σε κάθε περίπτωση είναι μία διαδικασία που θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα