Παρασκευή, 23.07.2021, 10:06 μμ

Κορωνοϊός: 441 νέα μεταλλαγμένα κρούσματα – Πού εντοπίζονται

25.03.2021 / 19:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 2

Αυξάνονται τα κρούσματα της βρετανικής αλλά και της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Από τη γονιδιωματική ανάλυση σε 475 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 30 Ιανουαρίου έως 13 Μαρτίου 2021, προερχόμενα από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, Καλύμνου, Ρόδου, Λέσβου, Φθιώτιδας και Εύβοιας, εντοπίστηκαν συνολικά 423 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων και 18 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση. Από τα 423 δείγματα με στελέχη VOC, τα 422 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη και ένα δείγμα με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 2.898 θετικά για την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης και 56 θετικά για την παρουσία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης, από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Τα 56 θετικά στελέχη για την παρουσία της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Δείτε πώς κατανέμονται τα μεταλλαγμένα κρούσματα στη χώρα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα