Παρασκευή, 9.04.2021, 7:08 μμ

Κορωνοϊός: 32 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο νεαρότερος ασθενής σε ΜΕΘ

02.03.2021 / 22:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 28

Διαφορετικά χαρακτηριστικά εμφανίζει το τρίτο πανδημικό κύμα στην Αττική, σε σχέση με τις παλαιότερες νοσηλείες ασθενών.

Το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα είναι πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα, όπως λένε οι γιατροί, να υπάρχει αυξημένος αριθμός νεαρότερων ατόμων στις ΜΕΘ, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα χωρίς υποκείμενα ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Εικοσιέξι ασθενείς εισήχθησαν μέσα σε ένα 24ωρο σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε όλη τη χώρα. Οι 16 από αυτούς, ήταν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής.

Όσο αυξάνεται το ιικό φορτίο στην κοινότητα της πρωτεύουσας και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, τόσο κατεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία» από 32 ετών ξεκινούν οι νοσηλείες των ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

 Η γενική αίσθηση που υπάρχει ανάμεσα στους γιατρούς -καθώς ακόμη δεν έχει γίνει στατιστική και επιστημονική επεξεργασία των στοιχείων- είναι ότι έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με σοβαρή κλινική νόσο.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του “Σωτηρία” Μαρία Νταγάνου, υποστηρίζει μιλώντας στο iatropedia.gr ότι υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με βαριά Covid μεταξύ 45 και 50, ενώ ορισμένοι δεν πάσχουν καν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα:

“Έχουμε αρκετούς πιο νεαρούς αρρώστους σε σχέση με παλιότερα. Έχουμε ασθενείς από 30 κάτι και πάνω. Είναι και κάποιοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αλλά δεν είναι μεγάλο νούμερο. Είναι οι μισοί περίπου. Ξέρετε, εμείς έχουμε και 50 κλίνες κι έχουμε πολύ μεγάλη διακίνηση, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε στατιστικά από μία Μονάδα.

Η γενική εικόνα είναι ότι γενικά είναι νεότεροι όσοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, οπότε είναι και νεότεροι και όσοι νοσηλεύονται στη Μονάδα. Στη δική μας Μονάδα δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν σημαντικά υποκείμενα νοσήματα, δηλαδή κάποιοι είναι παχύσαρκοι ή υπερτασικοί, χωρίς τίποτε άλλο. Και κάποιοι που δεν έχουν κανένα υποκείμενο νόσημα”, τονίζει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα