Κορωνοϊός: 100 ρομπότ απολύμανσης έχουν πιάσει… δουλειά σε νοσοκομεία της ΕΕ

30.06.2021 / 23:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 29

Το 100ό ρομπότ απολύμανσης παραδόθηκε σήμερα (28/06) σε νοσοκομείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εξοπλίσει τα ιδρύματα με αυτά, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Το νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης Bagdasar-Arseni στο Βουκουρέστι παρέλαβε το ρομπότ, ενώ έξι ακόμη νοσοκομεία στη χώρα θα παραλάβουν από ένα τις προσεχείς ημέρες.

Τα ρομπότ μπορούν να απολυμαίνουν ένα νοσοκομειακό δωμάτιο κανονικού μεγέθους σε μόλις 15 λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η Επιτροπή έχει ήδη δωρίσει ρομπότ απολύμανσης σε νοσοκομεία σε 22 χώρες: στο Βέλγιο, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Γερμανία, στην Εσθονία, στην Ιρλανδία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία, στην Κύπρο, στη Λετονία, στη Λιθουανία, στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα, στην Ολλανδία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στη Σλοβακία και στη Σουηδία.

Οι παραδόσεις θα συνεχιστούν έως το φθινόπωρο και στόχος είναι η προμήθεια περισσότερων από 200 ρομπότ σε νοσοκομεία της ΕΕ που περιθάλπουν ασθενείς του κορονοϊού, τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εν λόγω τεχνολογία.

Με τη χρήση ρομπότ απολύμανσης, τα νοσοκομεία μπορούν να εξασφαλίσουν ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, χωρίς να εκθέτουν το προσωπικό τους σε περιττούς κινδύνους. Το προσωπικό καθαρισμού χειρίζεται το ρομπότ έξω από την αίθουσα που πρόκειται να απολυμανθεί και, ως εκ τούτου, κανένας από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας δεν είναι παρών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Βάσει των όσων μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ρομπότ παρέχονται από τη δανική εταιρεία UVD, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα