Κορωναϊός – Πλήρης η επικράτηση του στελέχους Δέλτα στην Ελλάδα

23.09.2021 / 18:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fo 39

Το 100% φτάνει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας το ποσοστό των κρουσμάτων κοροναϊού από το άκρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, δείχνει η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Το ποσοστό είναι ελαφρώς μικρότερο μόνο σε δύο περιφέρειες της χώρας, τη Θεσσαλία (98,04%) και η Κεντρική Μακεδονία (98,15%). Πανελλαδικά, το Δέλτα αντιστοιχούσε στο 99,59% των δειγμάτων που υποβλήθηκαν σε γενετικές αναλύσεις το δεκαπενθήμερο από 30 Αυγούστου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί πάντως και έξι κρούσματα του στελέχους Μ, το οποίο πρωτoεμφανίστηκε στην Καμπότζη τον Ιανουάριο και πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον ΠΟΥ ως «στέλεχος ενδιαφέροντος», λόγω μεταλλάξεων που ίσως αυξάνουν την μεταδοτικότητα και την ανθεκτικότητα στα εμβόλια.

Η εξάπλωση του Δέλτα τους τελευταίους μήνες αναδεικνύεται στον παρακάτω πίνακα, όπου το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίζεται με πράσινο χρώμα. Τα ελάχιστα κρούσματα που δεν αντιστοιχούν στο Δέλτα αποδίδονται στο βρετανικό στέλεχος Άλφα, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία και επικρατούσε στην Ελλάδα πριν από την άφιξη της ινδικής παραλλαγής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα