Παρασκευή, 20.11.2020, 1:18 μμ

Κοροναϊός : «Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις, μπράβο κ. Γιώργο»

20.11.2020 / 13:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
5072652-1024x502

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από τις ΜΕΘ των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα.

Η διασπορά του κοροναϊού είναι μεγάλη, οι ασθενείς δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή και οι γιατροί παλεύουν να τους ανακουφίσουν με κάθε δυνατό τρόπο.

«Κάνε μια προσπάθεια να βήξεις. Μπράβο, μπράβο, μπράβο κύριε Γιώργο. Χαλάρωσε τώρα», ακούγεται να λέει ένας γιατρός σε έναν ασθενή.

Ο κ. Γιώργος ήταν σε καταστολή και όταν ανοίγει τα μάτια του και οι γιατροί σπεύδουν να τον βοηθήσουν. «Όσο πιο πολύ βοηθήσεις τον εαυτό σου, τόσο πιο γρήγορα θα βγάλουμε τον σωλήνα. Εντάξει; Δεν θέλω να πιέζεσαι», του λέει ο γιατρός.

«Δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Είναι τρομαγμένοι. Το πρώτο πράγμα που κάνεις. Να εξηγήσεις τοποθεσία, το μέρος, τον χρόνο, τη μέρα και γιατί ήρθαν εδώ», εξηγεί μια υγειονομικός.

«Δυστυχώς κάθε φορά που εκκενώνεται μια κλίνη ΜΕΘ, δυστυχώς, δεν γεμίζει την επόμενη μέρα, δεν γεμίζει την επόμενη ώρα, γεμίζει το επόμενο λεπτό», λέει άλλη υγειονομικός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Έχουμε αγχωθεί, βλέποντας νέες ηλικίες να καταλήγουν στην εντατική, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα, αθλητικοί με έναν πολύ καλό τρόπο ζωής και μπαίνουμε σε δεύτερες σκέψεις για το πόσο μπορεί να κινδυνεύσει κάποιος», υπογραμμίζει η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ασκληπιείου Βούλας Μαντώ Σπυρέλου.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα