Κορκίδης: Καλοδεχούμενη η παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο

29.03.2021 / 21:11
ντο 17

«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει ο Βασίλης Κορκίδης την παράταση των μέτρων στήριξης και τον Απρίλιο, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (29/03). Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, ωστόσο, σημείωσε με δήλωσή του ότι οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από «κεφάλαιο επανεκκίνησης».

Αναλυτικά ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Η παράταση των μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων και τον Απρίλιο είναι αναμφισβήτητα καλοδεχούμενη και φυσικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Η συνέχιση των αναστολών εργαζομένων, η υποχρεωτική μείωση ενοικίων και η καταβολή των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου εντός Απριλίου, η αναστολή επιταγών για τον Απρίλιο, αλλά και των ρυθμισμένων φορολογικών υποχρεώσεων, η καταβολή του δώρου Πάσχα, η επέκταση του προγράμματος “Συνεργασία” μέχρι και τον Ιούνιο και η δίμηνη παράταση των επιδομάτων που λήγουν τον Μάρτιο θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παραμείνουν όρθιες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν όταν θα ανοίξει η αγορά.

Ωστόσο εκτός από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει μια νέα στοχευμένη δέσμη οικονομικών μέτρων με “κεφάλαιο επανεκκίνησης” έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, μετά από ένα μεγάλο διάστημα που είτε είναι κλειστές, είτε υπολειτουργούν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα