Κορµός σοκολάτας µε φουντούκια

22.02.2021 / 15:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kormos-sokolatas-me-fountoukia-giotis-430x575

Υλικά
Για το παντεσπάνι
4 αβγά
130γρ. ζάχαρη
50γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
60γρ. Κορν Φλάουρ
30γρ. πούδρα φουντουκιού
20γρ. Κακάο , κοσκινισµένο
Για τη γέµιση
125ml γάλα
3 κόκκους καρδάµωµο
250γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα , σε κοµµατάκια
250ml ΓΙΩΤΗΣ Crème
50γρ. φουντούκι τριµµένο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
250γρ. (2 πλάκες) Κουβερτούρα , σε κοµµατάκια
250ml κρέµα γάλακτος
1 κουτ. σούπας µέλι


Διαδικασία
Πρώτα ετοιµάζετε τη µους της γέµισης: Βάζετε το γάλα µε το καρδάµωµο να ζεσταίνεται σε κατσαρολάκι και ρίχνετε σε ένα µπολ την Κουβερτούρα . Όταν πάρει βράση, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το ρίχνετε στην κουβερτούρα περνώντας το από σίτα. Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα.

Χτυπάτε στο µίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν γίνει χλιαρό το µίγµα της σοκολάτας ανακατεύετε µέσα το χτυπημένο ΓΙΩΤΗΣ Crème και τα φουντούκια. Αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.

Για το παντεσπάνι: προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε στο µίξερ τα αβγά µε τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου µέχρι το µίγµα να αφρατέψει και να γίνει ολόλευκο. Σταµατάτε το µίξερ.

Ανακατεύετε σε ένα µπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις µε το Κορν Φλάουρ , το Κακάο και την πούδρα φουντουκιού. Τα προσθέτετε σταδιακά στο µίγµα των αβγών ρίχνοντάς τα σταδιακά κι ανακατεύοντας απαλά µε µια σπάτουλα µέχρι να ενσωµατωθούν.

Αδειάζετε το µίγµα σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα (που προηγουµένως έχετε αλείψει µε σπορέλαιο) και το ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε, το αναποδογυρίζετε πάνω σε καινούρια λαδόκολλα ή πετσέτα βαµβακερή. Ξεκολλάτε την παλιά λαδόκολλα και το τυλίγετε µαζί µε την καινούρια σε ρολό. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη: Βάζετε την κρέµα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση. Την τραβάτε τότε από τη φωτιά και τη ρίχνετε πάνω στην Κουβερτούρα , αφού την έχετε σπάσει. Ανακατεύετε µε σπάτουλα ενσωµατώνοντας και το µέλι. Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει µέχρι που να φτάσει σε σηµείο να αλείφεται.

Ανοίγετε το παντεσπάνι και απλώνετε πάνω του τη µους της γέµισης. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετείτε µε τη ραφή από κάτω σε πιατέλα σερβιρίσµατος. Αλείφετε µε την γκανάς και µε ένα πιρούνι τη χαράζετε κατά µήκος δηµιουργώντας αυλάκια από τη µια άκρη ως την άλλη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα