Κοντοζαμάνης για self tests: 700.000 θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή

07.04.2021 / 19:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 3

Αύριο, Πέμπτη 8 Απριλίου, ξεκινά η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία της χώρας και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές 16-18 ετών και στους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μετά την επίσκεψη του στην κεντρική αποθήκη διανομής στο Μαρκόπουλο Αττικής, ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά.

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης ξεναγήθηκε στους χώρους της αποθήκης και ενημερώθηκε για τον τρόπο διανομής των τεστ. Τόνισε ότι μέχρι την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2.000.000 τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα 5.000.000.

«Τα self tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, ο καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει μόνος του και αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές στην Ευρώπη έχουν δώσει άδεια κυκλοφορίας σε αυτά τα προϊόντα ως αυτοδιαγνωστικά», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα