Κοντοζαμάνης για κορωνοϊό: «Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, δεν έχουμε ξεμπερδέψει»

02.12.2020 / 21:13
γκο 1

Προσερχόμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε την ανάγκη πειθαρχίας στα μέτρα σημειώνοντας συγχρόνως την σφοδρότητα της πανδημίας που κυριάρχησε τον τελευταίο μήνα.

“Έχουμε ζήσει τον τελευταίο μήνα την σφοδρότητα των κρουσμάτων και την απότομη αύξηση τους” είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του συμπληρώνοντας πως “το εθνικό σύστημα υγείας έχει αντέξει.

 Έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση από όλο το προσωπικό. Το προσωπικό που έχει υπερβάλλει εαυτούς. Αυτό είναι που διαπιστώσαμε από κοντά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας».

Ωστόσο ο υφυπουργός Υγείας συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τον κύκλο των επαφών που είχε το τελευταίο διήμερο εκτίμησε πως “έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να βλέπουμε μία μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχουμε ξεμπερδέψει, ότι πρέπει να χαλαρώσουμε, πρέπει να εφησυχάσουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Αναφερόμενος στην απόδοση των μέτρων και τη συμπλήρωση των υποδομών στο μεσοδιάστημα υποστήριξε πως “από την πρώτη μέρα της πανδημίας έχουμε σχεδιάσει με βάση το χειρότερο σενάριο. Για αυτό τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής” όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στις υποδομές που συμπληρώθηκαν στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια δηλαδή την υγειονομική περιφέρεια που καλύπτει τη Θεσσαλία και τη Στερεά σημείωσε πως “από 25 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν, αυτή τη στιγμή έχουμε αναπτύξει 92 κλίνες ΜΕΘ. Το νοσοκομείο της Λαμίας ήδη έχει φτάσει στις 11 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχει και η μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που βρίσκεται σε εξέλιξη έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα σε κλίνες εντατικής θεραπείας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο καθώς το νοσοκομείο είναι σε ένα κομβικό σημείο και προσφέρει υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Έχουμε ενισχύσει το σύστημα σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, και οικονομικούς πόρους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα