Κοντονής για στέγαστρο ΟΑΚΑ: «Το 2015 δεν βρίσκαμε καν τον φάκελο, τον ζητήσαμε από το γραφείο Καλατράβα»

03.10.2023 / 9:11
kontonis-diagrafi-12-10-2020.jpg

Στο γεγονός ότι ένα θηριώδες έργο όπως τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ έχει βασιστεί σε μία… άδεια πέργκολας και τους περιορισμούς που υπήρχαν στη διάθεση χρημάτων απέδωσε ο Σταύρος Κοντονής τα σοβαρά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις.

Ο πρώην υπουργός Αθλητισμού δήλωσε αρχικά στην ΕΡΤ για την υπόθεση: «Το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού Σταδίου. Αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018».

«Αυτό που αντιμετώπισα το πρώτο τριήμερο που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ότι το προπονητήριο των αθλητών του στίβου που είναι στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έμπαζε νερά», ανέφερε. «Ενώ είχε γίνει παρέμβαση από τον ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις, δεν είχε γίνει τίποτε και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε», είπε ακόμη.

Όπως σημείωσε ο κ. Κοντονής, «τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό Στάδιο».

«Πέσαμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και αβλεψιών. Δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου. Τελικά, αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018, που είχα αποχωρήσει από το υπουργείο Αθλητισμού», είπε ο Σταύρος Κοντονής. Όπως σημείωσε: «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία».

Για τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ για έργα συντήρησης του έργου, που είχαν εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο, ο οποίος από το 2012 ήταν πρόεδρος του ΟΑΚΑ για περίπου 4,5 χρόνια, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός:

«Αυτά τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο υπουργείο Αθλητισμού. Μάλιστα, εγώ είχα να διαχειριστώ έναν προϋπολογισμό το 2015 της προηγούμενης κυβέρνησης, που ήταν ένας προϋπολογισμός λιτότητας. Μετά βίας έβγαινε η μισθοδοσία».

«Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ. To έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004 έως το 2014 στο έλεος του Θεού», πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα