Κοντά στα 21εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ερυμάνθου

27.01.2022 / 15:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μπαρης

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου με αφορμή την ψήφιση του προύπολογισμού αναφέρονται τα εξής: “Ο πιο ελπιδοφόρος και φιλόδοξος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών κατατέθηκε για το 2022 από τη δημοτική Αρχή Ερυμάνθου, καθώς περιλαμβάνει τα περισσότερα έργα και μελέτες που έχουν δρομολογηθεί ποτέ στο Δήμο, με αναπτυξιακά και κοινωνικά οφέλη.

Έργα, μελέτες και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών, στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Ο προϋπολογισμός, ο οποίος εκτός από ρεαλιστικός είναι και ισοσκελισμένος, ποσού 20.878.601,99 ευρώ εγκρίθηκε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου.

«Το 2022 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Δήμο Ερυμάνθου αφού πλέον έχουν ωριμάσει τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα, τα οποία σύντομα θα αρχίσουν να γίνονται πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και προσέθεσε πως εκτός από τα προγραμματισμένα έργα, ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της αξιολόγησης των προτάσεων που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του νέου προϋπολογισμού που αποτυπώνεται και στους πίνακες των οικονομικών στοιχείων είναι η περιστολή των λειτουργικών δαπανών, η σημαντική αποπληρωμή δανείων, χωρίς να έχουν ληφθεί νέα, την ώρα μάλιστα, που έχουν μειωθεί σημαντικά οι θεσμοθετημένοι πόροι που αποδίδονται στον Δήμο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε αφορά στα σημαντικότερα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου και θα συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Πρόκειται για έργα ύδρευσης, άρδευσης, τουριστικής αξιοποίησης, εκπαίδευσης, αναπλάσεων και αποχέτευσης. Τέλος, ο κ. Μπαρής ανέφερε πως στη σύνταξη του προϋπολογισμού έχουν ληφθεί υπόψη και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τις εκκρεμείς τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, την ενεργειακή κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Τα αναλυτικά στοιχεία εσόδων- εξόδων, τους πίνακες κατανομής των πιστώσεων, κ.α. παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Ταλαγάνη, απαντώντας και σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα