Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Ο πρωτεργάτης της προδοσίας του «Όχι» παραιτήθηκε ηττημένος

05.07.2023 / 18:43
tsipras-zwi-1

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την 8η επέτειο από το δημοψήφισμα του 2015 εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. “Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, οι πολίτες αυτής της χώρας είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ… Το ΟΧΙ προδόθηκε… Σήμερα ο Πρωτεργάτης της προδοσίας του ΟΧΙ έχει παραιτηθεί ηττημένος” έγραψε χαρακτηριστικά στα κοινωνικά δίκτυα η Πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”.

“Με την προδοσία παραβιάσθηκε η δημοκρατική εντολή που έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών” επισήμανε και προσέθεσε: “Θυμάμαι ακόμη τη χαρά εκείνης της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, τη χαρά με την οποία πήγα να ψηφίσω, την αισιοδοξία, την εμπιστοσύνη μου στους πολίτες της χώρας μας και την γενναιότητα που έδειξαν αυτοί οι πολίτες, στις πιο δύσκολες συνθήκες”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπική της επιλογή: “Τότε, από θέση ευθύνης, υπερασπίσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις το ΟΧΙ των ανθρώπων, υπερασπίσθηκα τις ζωές, την αξιοπρέπειά μας, τη δημοκρατία. Και άφησα την 3η Πολιτειακή Θέση της Προέδρου της Βουλής για να μείνω πιστή στις αρχές μου και να συνεχίσω να μάχομαι για τον κόσμο, μαζί με τον κόσμο, μέσα στην κοινωνία”.

Θέση την οποία συνδέει με την ίδρυση της “Πλεύσης Ελευθερίας” έναν χρόνο αργότερα, αλλά και με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις: την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου του κόμματός της, του Αλέξη Τσίπρα.

“Σήμερα, ο Πρωτεργάτης της προδοσίας του ΟΧΙ έχει παραιτηθεί, ηττημένος. Και πολλοί από εκείνους που αντέστρεψαν και καταπάτησαν την δημοκρατική εντολή των πολιτών βρίσκονται εκτός κοινοβουλίου. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, κι ας μην ανέλαβαν ποτέ την ευθύνη για το κακό που έκαναν. Ανήκουν πια στο παρελθόν, και το μέλλον είναι μπροστά. Το τι θα γινόταν τότε, αν το ΟΧΙ γινόταν σεβαστό, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Η Ιστορία δεν γράφεται με υποθέσεις, αλλά με πράξεις” είναι ο χαρακτηριστικό επίλογος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα