Κωνσταντοπούλου: Η αγάπη μπορεί να κινήσει το σύμπαν, μπορεί να μετακινήσει βουνά

07.07.2023 / 7:31
5925815-1

Με το προεκλογικό της σύνθημα για την αγάπη, μπήκε στην βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλοντας να «δώσει ζωή» στο κοινοβούλιο, όπως είπε μιλώντας στην πρώτη της ομιλία ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Η πρόεδρος του κόμματος, αναφέρθηκε στα «όνειρα» που παίρνουν εκδίκηση, στους νομοθετικούς στόχους της Πλεύσης Ελευθερίας αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα που αποτελείται από 8 βουλευτές, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Στην εισαγωγή της θέλησε να κάνει μια αναδρομή στην πολιτικής διαδρομή αλλά και να συστηθεί. «Είμαι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας», σημείωσε και συμπλήρωσε πως ανέβηκε για πρώτη φορά το ‘12 ως βουλευτής. Και η τελευταία φορά που βρέθηκε στο βήμα της βουλής ήταν το ‘15.Δήλωσε ότι ήταν γεμάτη όνειρα και συνεχίζει να είναι. «Είμαι η μοναδική γυναίκα πρόεδρος κόμματος, γιατί το θέλησαν και το επέλεξαν οι πολίτες», ανέφερε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε ότι βρίσκεται στην βουλή για να εκπροσωπήσει τους πολίτες, τους νέους, τους φοιτητές, τα νέα ζευγάρια τους αδύναμους. «Βρίσκομαι εδώ για να είμαι η φωνή τους. Βρίσκομαι εδώ για να φέρω στο προσκήνιο», τόνισε. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι είναι μεν η μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, που αποτελείται από οκτώ βουλευτές, όμως δεν είναι αμελητέα. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους ανθρώπους του πολιτισμού που βρίσκονται εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε κριτική στα υπόλοιπα κόμματα επειδή όπως είπε δεν ειπώθηκε λέξη για την ισότητα των φύλων, για την έμφυλη βία, για την κακοποίηση και τις γυναικοκτονίες. Προανήγγειλε νομική θεσμοθέτηση του όρου «γυναικοκτονίας » λέγοντας ότι θα περιμένει και την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Επίσης, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει προστασία της κακοποιημένης γυναίκας, με ειδικές δομές που θα προστατεύσουν τα θύματα ενώ ειδική αναφορά έκανε και στα παιδιά. «Πρέπει επιτέλους οι θεωρίες περί ισότητας να γίνουν πράξη», κατέληξε.

Την ενεργή συμμετοχή των πολιτών ζήτησε η κ. Κωνσταντοπούλου. Όπως είπε, θέλει να επαναφέρει έναν υποβαθμισμένο – όπως είπε – θεσμό για τη συμμετοχή των πολιτών στις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Να καταθέτουν, δηλαδή, την άποψη τους. Όχι μόνο συγκεκριμένοι φορείς, αλλά να έχουν απευθείας λόγο οι πολίτες. «Ας κάνουμε προσπάθεια σε αυτή τη βουλή να βάλουμε πολίτες στο επίκεντρο, την ζωή τους στο πρώτο πλάνο».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, δήλωσε επίσης, ότι είναι κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Ζήτησε επιπλέον, να καταργηθεί η βουλευτική και υπουργική ασυλία, και ο διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Να καταργηθεί η σύμπτωση υπουργικής και βουλευτικής ιδιότητας. Αναφερόμενη στη Ρένα Δούρου, δήλωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να διερευνηθεί η φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και να προχωρήσει η δικαιοσύνη στα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι … καρδούλες

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην δύναμη της αγάπης και πως μετακινεί το σύμπαν αλλά και… βουνά. Κάποιοι βουλευτές από την πλειοψηφία σχολίασαν από τα έδρανα την καρδούλα που σχημάτιζε η κ. Κωνσταντοπούλου που έγινε προεκλογικό σύμβολο της, εκστρατείας της. Η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε λέγοντας πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν τον κόσμο με αγάπη. «Από πολλούς λοιδορήθηκε, άλλοι χαμογέλασαν άλλοι χασκογέλασαν. Όμως, η αγάπη μπορεί να κινήσει το σύμπαν, να μετακινήσει βουνά», σημείωσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα