Κωνσταντοπούλου: «Ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

22.09.2023 / 7:43
5975911-1

Για «ανέμπνευστο, τσαπατσούλικο και διαδικαστικό» νομοσχέδιο έκανε λόγο η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ενώ χαρακτήρισε «εμπρηστική» την τοποθέτηση του υπουργού, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για «το πώς θα δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει φτιάξει τη χώρα του «πάμε κι όπου βγει», της «ανοργανωσιάς» και της «τσαπατσουλιάς». Υπογράμμισε, δε, ότι η «οικονομική πολιτική» έχει «αποτύχει» καθώς δεν «προβλέπει» ούτε «εγγυάται» μισθούς που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ζουν και μετά παρουσιάζεται η κυβέρνηση ως «δήθεν φιλάνθρωπη» δίνοντας «passes» και «επιδόματα».

Χαρακτήρισε, δε, «εμπρηστική» την ομιλία του υπουργού για το 13ωρο, τονίζοντας ότι αγνοεί τη βασική αρχή του εργατικού δικαίου, ότι ο εργοδότης είναι «το ισχυρό μέρος» σε μια σύμβαση και γι ‘αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε το 8ωρο, το 5θημερο και τα εργασιακά δικαιώματα. «Δεν αρκεί να συμφωνούν τα μέρη. Η συμφωνία του εργαζομένου πάρα πολλές φορές είναι εξαναγκασμένη, γιατί αλλιώς δε θα ‘χει δουλειά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και σε έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η οποία, μεταξύ άλλων, προειδοποιεί, όπως είπε, για τον κίνδυνο «ελαστικοποίησης των όρων εργασίας» και ένα εργασιακός περιβάλλον «πλήρους ανασφάλειας».

Κλείνοντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στη «μεγαλειώδη», σημερινή διαδήλωση των εποχικών πυροσβεστών στην οποία παρευρέθηκε και κατέθεσε το ψήφισμά τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα