Παρασκευή, 15.01.2021, 7:45 πμ

Κοινωνία – Νέα Δημοκρατία 2–0

01.01.2021 / 10:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
chatzis

Του Παναγιώτη Χατζή

«Στη Δανία αποφασίσαμε ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και το προσωπικό πρώτης γραμμής των νοσοκομείων θα εμβολιαστεί πρώτα. Το κάναμε για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και θανάτους. Από τη στιγμή που δεν ανήκω σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα περιμένω να έλθει η σειρά μου.»

Mette Frederiksen – Πρωθυπουργός της Δανίας

Στην Ελλάδα τα πράγματα έγιναν διαφορετικά. Φυσικά δεν θεωρώ τον άμεσο εμβολισμό των πολιτικών αρχηγών λάθος. Γιατί η πρωτοβουλία αυτή εμπεριέχει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια και προφανώς θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την ιατρική επιστήμη. 

Σε ότι όμως αφορά όλο τον υπόλοιπο θίασο που έτρεξε να εμβολιστεί μου θύμισε θεατρικό μπουλούκι και στην καλύτερη περίπτωση οπερέτας!

Δεν κατάφερα να καταλάβω γιατί το κάθε κυβερνητικό στέλεχος, Υπουργός ή παρατρεχάμενος, έσπευσε να εμβολιαστεί.

Τι νόημα είχε μια τέτοια απόφαση εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας;

Τι νόημα είχε ο συνωστισμός τον «Ευαγγελισμό» στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Αεροπορίας;

Τι νόημα είχαν οι selfie? 

Απογοήτευση. Ντροπή.

Και αν δεν το κατάλαβαν είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι πίστευα. Εκτιμώ δε ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι το εμβόλιο αυτό αφορά μια συγκεκριμένη ίωση και ότι δεν βοηθά καθόλου στην ανοσία της ανοησίας.

Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός το κατάλαβε έγκαιρα και τους έκοψε τον βήχα. Σωστό, αλλά δεν διορθώνει την εικόνα που δημιουργήθηκε στην κοινωνία. Και η εικόνα είναι πολύ κακή.

Αυτό ήταν ένα πολύ σοβαρό επικοινωνιακό αλλά και πολιτικό λάθος εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Υπάρχει ακόμα ένα πολύ σοβαρότερο. 

Τα φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο ανεκδιήγητος υπουργός Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου όλοι θα πληρώνουν κανονικά τα φάρμακά τους. Φυσικό ήταν να προκληθούν αντιδράσεις. Διαμαρτυρίες, σχόλια και πάει λέγοντας σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στις εφημερίδες, τα sites και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το βλέπει αυτό ο Πρωθυπουργός και αμέσως παρεμβαίνει: «Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook και στο Twitter, σημειώνοντας πως «είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020».

«Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά»

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο υπουργός Εργασίας, δημιουργεί πρόβλημα στον Πρωθυπουργό με τα… καθυστερημένα αντανακλαστικά του. Ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και με το περιβόητο πλέον «Σκόιλ Ελκικου» αλλά και με τον ΕΦΚΑ και την απονομή των συντάξεων…

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν γνωρίζουμε εάν έχει προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησης του ο Πρωθυπουργός. Αλλά ο συγκεκριμένος Υπουργός έχει πολλές φορές εκθέσει την Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην έχει περιθώρια ο κ. Μητσοτάκης για να τον κρατήσει στην Κυβέρνηση. Φυσικά δεν αγνοώ τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Γεωργιάδη με σκοπό την παραμονή του Υπουργού-καταστροφή στο κυβερνητικό σχήμα.

Γιατί με το να του πλέκει το εγκώμιο ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στον τελικό λογαριασμό. Ούτε οι συνταξιούχοι θα πάρουν περισσότερα αλλά ούτε οι 300.000 περίπου συντάξεις που καθυστερούν θα εκδοθούν πιο γρήγορα.

Με λίγα λόγια μιλάμε για το δεύτερο και σοβαρότερο επικοινωνιακό και πολιτικό λάθος που αναγκάστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ναι διορθώσει.

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ