Κοινό κάλεσμα στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

20.09.2023 / 8:46
Foto_Festival_Synenteuxi

21-23 Σεπτεμβρίου 2023, Παλαιά Σφαγεία Πατρών,«Ενότητα- Αλληλεγγύη- Συμμετοχή»

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων από τους συνεργαζόμενους φορείς του 3ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας υπήρξε κοινό κάλεσμα στους πολίτες να επισκεφτούν τους χώρους όπου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ, να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις αιμοδοσίες.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Ακριβή (Βίβιαν) Σαμούρη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «Φροντίζω», Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και η Οργανωτική Γραμματέας της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., Λιάνα Ιβάντσικ.   Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε επίσης η κα Ιουλία Συροκώστα, Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη γραφείου ΑμεΑ Δήμου Πατρέων.

Ολοκληρώνοντας τη Συνέντευξη Τύπου, οι παριστάμενοι συμφώνησαν να υπάρξει σύσταση ώστε να μη διακινηθεί εκλογικό υλικό κατά τη διάρκεια και στους χώρους του Φεστιβάλ.  

Δηλώσεις:

«Το Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ανοίγει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων Πατρών το τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023.

Ενημερωτικά Περίπτερα, δράσεις προληπτικής ιατρικής, εθελοντικές αιμοδοσίες, δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας, διαδραστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, γνωριμία και επίδειξη των Παραολυμπιακών Αθλημάτων, μουσικό-θεατρικά δρώμενα είναι μερικές από τις πολλές κοινωνικές δράσεις στο πρόγραμμα  Φεστιβάλ .

Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν αποδεικνύουν έμπρακτα πως η κοινωνική αλλαγή, που όλοι οραματιζόμαστε, στηρίζεται στη αλληλεγγύη, στην ενότητα και στην ενεργή κοινωνική συμμετοχή. Αυτές οι αξίες αποτελούν και τα βασικά κοινωνικά μηνύματα που θέλουμε να προβάλουμε και φέτος μέσω του Φεστιβάλ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  τον Πολιτιστικό Οργανισμό για την ένταξη της συναυλίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ, την Κοινωφελή Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» για την παραχώρηση των χώρων των Παλαιών Σφαγείων και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού για την παραχώρηση του υλικού.  

Επίσης, για τη στήριξη, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών Α.Ε., το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, την εταιρεία ΛΟΥΞ, την Εταιρεία DIVICO Security και όλους τους φορείς που με τη συμμετοχή τους έχουν καθιερώσει το Φεστιβάλ ως θεσμό για την πόλη της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.»

Αντώνης Χαροκόπος,

Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

«Για 3η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας φέρνει κοντά την πολιτεία, άτομα κάθε ηλικίας και ομάδας. Φέρνοντας στον ίδιο χώρο όλους τους Φορείς δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει του Συλλόγους, να επικοινωνήσει με τα μέλη και τους φροντιστές, να ενημερωθεί σχετικά με τις δράσεις και πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλει σε ένα αύριο με περισσότερη συμπερίληψη. Μια επίσκεψη στο Φεστιβάλ θα σας προσφέρει πολλά. Μην το χάσετε!»

Λιάνα Ίβαντσικ

Οργανωτική Γραμματέας Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

«Η πρώτη μέρα του 3ήμερου φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην άνοια τοAlzheimerμιας και η 21η Σεπτέμβρη είναι και η Παγκόσμια Ημέρα για την Νόσο Alzheimer. Με σκοπό λοιπόν την καλύτερη ενημέρωση του κοινού το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν, την Πέμπτη 21.09 στις 17.30, ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Alzheimer 2022, με τίτλο: «Δημιουργώντας… Προσβάσιμες Υπηρεσίες για την Άνοια».

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος

Γενικός Διευθυντής του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «Φροντίζω»

Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε για τρίτη συνεχή χρονιά με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση του φεστιβάλ αυτού στο οποίο συναντιούνται κοινωνικοί φορείς και πολίτες που κύριο μέλημά τους είναι η προσφορά σε κάθε πολίτη που νιώθει ότι οι δυνάμεις του δεν είναι αρκετές για την άνευ όρων κοινωνική συμμετοχή .

 Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα , η υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας όλων των ατόμων αποτελεί τελικά δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας .

 Ας δώσουμε λοιπόν όλοι το παρόν στο φεστιβάλ αυτό, που θα μας ενημερώσει και για θέματα υγείας πάνω στα μη μεταδιδόμενα νοσήματα που λόγω πανδημίας τα τελευταία χρόνια τα βάλαμε σε δεύτερη μοίρα. Η απόκτηση της γνώσης και η κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη θα μας οδηγήσει σε μια καλύτερη ζωή.

Χαράλαμπος Μπονάνος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας

«Σε μία εποχή όπου τον τόπο μας απασχολούν σημαντικά ζητήματα φροντίδας υγείας αλλά και έμπρακτης υποστήριξης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της κοινωνίας, το 3ο Φεστιβάλ φορέων κοινωνικής φροντίδας που διοργανώνεται από πλείστους φορείς, τοπικούς και πανελλαδικούς, αποτελεί σημαντική παρέμβαση.

Η ΠΔΕ Δ. Ελλάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας, συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Εξάλλου είναι η τρίτη συνεχής  χρονιά που παρακολουθεί και συμμετέχει στις εκδηλώσεις αυτές, αφού έχει διαπιστώσει ότι η συμμετοχή επιφέρει σημαντικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα. Αξίες όπως, η αλληλεγγύη, η γνωριμία και η αποδοχή του διαφορετικού άλλου, που όμως μοιράζονται τον ίδιο χώρο και τα ίδια όνειρα, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια αποτελέσματα, η γνώση και ενημέρωση στην προφύλαξη του μεγαλύτερου αγαθού όπως είναι η ζωή μας, η κουλτούρα συνεργασίας και η κοινωνική δράση, αποτελούν ταυτόχρονα και αξίες του ίδιου του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Για τους λόγους αυτούς, ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς τους, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ το τριήμερο, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Πάτρα.

Ευχαριστούμε θερμά την ψυχή αυτής της εκδήλωσης τον ενεργό πολίτη Αντώνη Χαροκόπο, πρόεδρο της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., για την ανιδιοτελή προσφορά του στην οργάνωση αυτού του Φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς (περίπου 100!) που συμμετέχουν κι έχουν τόσα πολλά να προσφέρουν.

Προσωπικά, ευχαριστώ την κ Αρτεμισία Παπακωνσταντινοπούλου, υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Π.Ε. Αχαΐας, γιατί σήκωσε στους ώμους της τον προγραμματισμό και την ροή των Δημοτικών Σχολείων στους χώρους περιήγησης  και συμμετοχής τους.»

Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος,

Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

 «Το 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, δεν είναι ένας ακόμη θεσμός, δεν είναι μια ακόμη σύναξη φορέων και εθελοντικών ομάδων, δεν είναι μια ακόμη πολιτισμική δράση. Είναι η δυνατή φωνή των ατόμων με αναπηρία, της κοινωνίας των πολιτών, που διεκδικούν σθεναρά ισότιμη θέση σε κάθε έκφανση τη κοινωνικής πραγματικότητας, πολιτικές που να απαντούν με σύγχρονο τρόπο στα στα προβλήματά τους, στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εργασίας,του αθλητισμού, της καθημερινότητας..»

Ακριβή (Βίβιαν) Σαμούρη

Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων

Συμμετέχοντες Φορείς

Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών- Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Παράρτημα Ν. Αχαΐας «ΦΛΟΓΑ»

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ»

Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πάτρας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Σωματείο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Π.Ε. Αχαΐας

Σύλλογος ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (Ε.Ε.Α.Σ.Κ.Π.)

Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας

ΚΔΑΠ-μεΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» Δήμου Πατρέων

ΚΔΑΠ-μεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» Δήμου Πατρέων

Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ»

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία- Παράρτημα Πάτρας

Άσυλο Ανιάτων Πατρών «Η Αγία Ευφροσύνη»

Κιβωτός της Αγάπης

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Δερματολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Π.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών

Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Κοινωνικής Επανένταξης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ»

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας

Κοι.Σ.Π.Ε. «ΦΑΡΟΣ» Το.Ψ.Υ.Ν. Αχαΐας

«ΠΡΟΤΑΣΗ» Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής

Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»

Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής ΕλλάδαςΣ

ΕΛΕΠΑΠ- Παράρτημα Αγρινίου

ΚΔΑΠ-μεΑ «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»

Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων Κοιν.Σ.Επ. «Εριφύλη»

Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)- Παράρτημα Πάτρας

Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας

Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Πατρών

Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Ν. Αχαΐας

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας «ΗΛΙΣ»

Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αποκατάστασης και Ένταξης Ευπαθών Ομάδων του Πληθυσμού «ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ»

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης»

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως για Νέους με Νοητική Υστέρηση & Σύνοδες Αναπηρίες Ν. Αιτωλοακαρνανίας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ»- ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΥΠΕΡΙΩΝ»

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.» Δυτικής Ελλάδας

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

ΚΔΑΠ-μεΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ»

ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

Κοινωνική Μέριμνα Πανεπιστημίου Πατρών

ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Γ.Ν.Π. «Ο Άγιος Ανδρέας»- Νοσοκομείο Ημέρας

Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας

Σύλλογος Πρόληψης & Βοήθειας Ατόμων με Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) «Πάτρα 82’»

Φάρος Τυφλών της Ελλάδος

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Άγιος Στυλιανός»

Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Π.Γ.Ν.Π

Το Φωτεινό Αστέρι

Σύλλογος ΑμεΑ, Γονέων & Φίλων «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» Αγρινίου

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος»

Σύλλογος για την Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» Πάτρας

Σωματείο ΜΚΧ Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας «ΙΚΕΛΟΣ»

Σωματείο Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία Π.Ε. Αχαΐας «ΣΘΕΝΟΣ»

Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ν.Υ. Αχαΐας «ΜΙΤΟΣ»

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Πατρών

Σύλλογος Νεφροπαθών Αχαΐας

ΝΑΣ ΑμεΑ Ν. Αχαΐας

Κέντρο Ημέρας- Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας ΟΚΑΝΑ

Κινητή Μονάδα Πάτρας ΟΚΑΝΑ

Γονεϊκή Στήριξη και Προστασία Εξαρτημένων Πάτρας ΟΚΑΝΑ

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης- Υπηρεσίες Νομικής Συμπαράστασης Πάτρας ΟΚΑΝΑ

Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών- Παράρτημα Πάτρας

Co2gether “Cohesion Network 2gether ΑΜΚΕ”

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ναυπακτίας- ΚΔΑΠ-μεΑ

ΚΔΑΠ-μεΑ «ΠρωτοΠορεία»

Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας “Talking Hands”

Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Κ.ΕΛ.ΝΟ)

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αχαΐας «Πάλεια»

Liofyllo Κοιν.Σ.Επ.

PARAGON-eduTech

ΚΔΑΠ-μεΑ «Χρώματα Ζωής»

ΚΔΑΠ-μεΑ «Ανθίζω»

ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγάπη είναι»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα