Κόφτης στα SMS: Δεν μπορεί να μπει

11.11.2020 / 11:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sms_13033

Το σενάριο περί… κόφτη στα SMS που κυκλοφορεί αρκετά το τελευταίο διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Από την Δευτέρα το πρωί και με αφορμή την δήλωση του Στέλιου Πέτσα περί ενός εκατομμυρίου SMS με τον αριθμό 6, αλλά και την λογική κίνηση που υπάρχει στους δρόμους, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για κόφτη στα SMS.

Να στέλνεις, δηλαδή, μήνυμα για να πας κάπου και να μην παίρνεις την επιβεβαίωση που σε εξασφαλίζει σε περίπτωση ελέγχου.

Κάτι τέτοιο, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν μπορεί να γίνει.

Το γιατί είναι πολύ απλό… Όπως έχει ξεκαθαριστεί από το πρώτο lockdown τα μηνύματα που στέλνουμε στο 13033 ούτε αποθηκεύονται, ούτε προσωποποιούνται, καθώς υπάρχει η νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που μπλοκάρει κάτι τέτοιο.

Επίσης, αν στόχος είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος εξόδου από το σπίτι. Αυτός του εγγράφου, ο οποίος δεν μπορεί να ελεγχθεί.

Οπότε όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το να μπει φραγμός στα SMS δεν είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζει η κυβέρνηση. Αντιθέτως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως και τις 5:00 είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει, όπως επίσης και η μείωση των επιλογών από κάποια ώρα και μετά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα