«Κλείδωσε» το άνοιγμα των γυμναστηρίων-Δείτε την ημερομηνία

28.05.2021 / 8:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
anoigoun_gimnastiria_124

«Κλείδωσε» για τις 31 Μαΐου το άνοιγμα για τα γυμναστήρια της χώρας, τα οποία μετρούν 7 μήνες συνεχούς lockdown. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου με τους οποίους συνομίλησε το iEidiseis, οι ανακοινώσεις, τόσο για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, τη Δευτέρα, όσο και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται σε αυτά, θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας.

Αξίζει να αναφερθεί πως αν και μόλις τρεις ημέρες πριν την άρση της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων, κατά τα παραπάνω, το γεγονός ότι τα μέτρα για το κοινό δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, προκαλεί προβληματισμό στους ιδιοκτήτες.

«Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση αυτή είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, καθώς δημιουργεί θολό τοπίο και πλήρη ασάφεια», σχολίασε σχετικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων σε ανακοίνωση του.

Σε σχέση με τα εν λόγω πρωτόκολλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως αυτά θα θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό τα μέτρα που ίσχυσαν και πέρυσι:

Μάσκες για όλους τους παρευρισκόμενους εντός του γυμναστηρίου,
απολυμάνσεις οργάνων,
προσέλευση με ραντεβού (για τα μεγάλα γυμναστήρια) κ.α..
Ως προς το επιτρεπόμενο όριο των πολιτών, αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1 άτομο ανά 10 τ.μ., από 1 ανά 15 τ.μ. την περασμένη χρονιά.
Εξυπακούεται πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά με αυτοδιαγνωστικό τεστ, καθώς η χρήση των self test, έτσι κι αλλιώς, έχει διευρυνθεί.


Σημειώνεται πως στη σεναριολογία περί πιλοτικής λειτουργίας με εμβολιασμένους, μόνο, πολίτες, ανεπιθύμητη εξ αρχής από τους επαγγελματίες του κλάδου, με δεδομένο πως η δυνατότητα εμβολιασμού δεν έχει ανοίξει για όλες τις ηλικίες, «έκελισε» από την ίδια την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα