Παρασκευή, 12.08.2022, 8:27 μμ

ΚΚΕ(μ-λ): Απόρριψη των ενστάσεων καθ’ υπόδειξη κυβερνητικών πολιτικών εντολών

20.12.2020 / 12:57
kke_ml

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) σχετικά με την απόρριψη της ένστασης για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Η απόρριψη των ενστάσεων επί των χρηματικών διοικητικών προστίμων που υπέβαλαν μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) που συνελήφθησαν έξω από το βιβλιοπωλείο Εκτός Των Τειχών στην οδό Γραβιάς στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής 6 Δεκέμβρη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στο πλαίσιο ενός γενικότερου κυβερνητικού σχεδίου αστυνομοκρατίας και καταστολής, είναι διαφωτιστική. Αποκαλύπτει ότι η επιβολή των προστίμων δεν εδράζεται στην υποτιθέμενη παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας και των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία, αφού αυτά τηρούνταν, αλλά στη δηλωμένη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει προσυγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, όπως και πανελλαδικά, την συγκεκριμένη μέρα. Ο κορωνοιός χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα.

Με αυτόν τον τρόπο οικονομικής αφαίμαξης, σε συνδυασμό με τις απαγορεύσεις, την ανοιχτή καταστολή και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε όποιον διαμαρτύρεται, αντιστέκεται, διεκδικεί και αγωνίζεται. Ιδιαίτερα στις αγωνιστικές δυνάμεις του λαού που θέλουν να συνεχίζουν να τιμούν επετείους που εκπέμπουν σημερινά μηνύματα στο λαό και να τον καλούν να συμμετέχει σε αγώνες, την ώρα που στενάζει από την υγειονομική εγκατάλειψη, την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση και την καταπάτηση και περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών του. Θέλει να μετατρέψει την πολιτική των χαρατσιών σε ένα από τα “αντίτιμα” της πάλης, για να εμποδίσει τη συμμετοχή σ’ αυτήν όποιου αισθάνεται την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση, την φασιστικοποίηση και τις ιαχές του πολέμου να του στερούν τη ζωή. Μάταιος κόπος…

Μπορεί κάτω από τ’ αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της αυτή η πολιτική να “έβαλε νερό στο κρασί της” για τις γυναίκες στο Σύνταγμα και κάποιους που ήθελαν να καταθέσουν λουλούδια στα μνημεία, απέναντι, ωστόσο, σε όσους συμμετέχουν και καλούν δημόσια το λαό να στηρίξει με την παρουσία του απεργίες και κινητοποιήσεις επιδεικνύουν “μηδενική ανοχή”. Με τον τρόπο αυτό δείχνουν το φόβο τους για τα ξεσπάσματα που αναπόφευκτα θα έρθουν και που ευνοούνται από τις σημερινές προσπάθειες μαζικής απάντησης στις οποίες πρωτοστατούν πολιτικές δυνάμεις, συνδικαλιστικοί φορείς και συλλογικότητες, μέσα σ’ αυτές και το ΚΚΕ(μ-λ).

Οι ενστάσεις στα πρόστιμα, λοιπόν, απορρίφθηκαν από την αστυνομία ως “αβάσιμες”. Πράγματι, αυτή είναι η “λογική” του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Για κάθε διαχειριστή αυτού του σάπιου συστήματος και τα όργανά του “δεν έχει βάση” να παλεύεις, να βγαίνεις στο δρόμο, να οργανώνεις απεργίες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις και πορείες. Μόνο που ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αντιμετωπίζουν την κοινωνική πραγματικότητα “από άλλη βάση”. Από αυτήν της καταπίεσης, της αδιαφορίας για τη ζωή, του ξεζουμίσματος και της ανελευθερίας που πρεσβεύει κι επιβάλει η ολιγαρχία του πλούτου και η εξουσία της. Από αυτήν που αναζητά να ζει κι όχι να επιβιώνει, να βελτιώνει συνθήκες κι όχι να ξαναγυρνά στο μεσαίωνα, να χαράζει ελπιδοφόρα προοπτική κι όχι το μαύρο μέλλον για το οποίο τους προορίζουν.

Όσα εμπόδια κι αν προσπαθούν να ορθώσουν στην ανάγκη για ζωή, δε θα καταφέρουν να βάλουν το λαό και τις δυνάμεις του στο γύψο. Χωρίς να είναι κανένα από αυτά αμελητέο, θα αποδειχτούν γι’ ακόμη μια φορά ανίκανα να εμποδίσουν την έκφραση των διαθέσεων των ανθρώπων του λαού. Γιατί το δίκιο και η διεκδίκησή του δεν περιορίζεται, δεν απαγορεύεται, δεν καταστέλλεται, δεν χαρατσώνεται, δεν καταδικάζεται.

Όσα νομικά προσκόμματα, επομένως, κι αν αντιμετωπίσουμε, έχουμε επίγνωση ότι η κύρια πλευρά της αντιπαράθεσής μας με τις δυνάμεις του συστήματος είναι η πολιτική. Ο αγώνας συνεχίζεται για να ακυρωθούν τα πρόστιμα και να καταπέσουν οι κατηγορίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα