ΚΚΕ: Στην Πάτρα ο Νίκος Σοφιανός

08.12.2022 / 18:00
9551a10a2dbfa32ac9570dbf714550a0_XL

Εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για το περιεχόμενο της Σχολικής Γνώσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη και ώρα 18:30 στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α’ αρ. 16-19) με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την εκδήλωση οργανώνουν η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ, μαζί με την Τομεακή Οργάνωση Αχαΐας και τον Μαθητικό Τομέα Πάτρας της ΚΝΕ.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απευθύνουν πλατύ κάλεσμα για την εκδήλωση στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της Πάτρας, αλλά και στους φοιτητές των παιδαγωγικών σχολών – και όχι μόνο, με στόχο να συζητηθούν και να δοθούν απαντήσεις με επίκεντρο τους προβληματισμούς γύρω από τις κατευθύνσεις διδασκαλίας και το πρόγραμμα σπουδών στο σχολείο.

Ερωτήματα που αφορούν τη σχολική γνώση και θα απασχολήσουν στην παρουσίαση του θέματος αναφέρονται ενδεικτικά στο κάλεσμα που διακινείται από τις οργανώσεις και σχετίζονται με  την “παπαγαλία” και την απομνημόνευση, τη γλωσσική φτώχεια, το τί είναι πραγματικά νέο στην παιδαγωγική, τις γνώσεις που ξεχνιούνται, αλλά και τις αιτίες των  συνεχόμενων αλλαγών στο σχολείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα