ΚΚΕ: “Να ληφθούν μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του”

30.11.2021 / 15:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
e4e11fac42a2c9d4686826151c883fa5_XL

Με αφορμή τις έντονες καιρικές συνθήκες και τις καταστροφές που φέρνουν μαζί της σε εκαστοντάδες πολίτες να μετρούνν ανεπανόρθωτες ζημιές σε περιουσίες και στα σπίτια τους , η Επιτροπή Περιοχής ΔυτικήςΕλλάδας του ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξης:

           

“Η απώλεια ενός συνανθρώπου μας στην Ηλεία, οι μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές του κάμπου της Βόρειας Ηλείας, της Δυτικής Αχαΐας, του Ρίου, περιοχών γύρω από την Πάτρα, καθώς και στη νότια Αιτωλοακαρνανία από το Αντίρριο έως τη Ναύπακτο, δεν αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”.

            Για ακόμη μία φορά, μέσα σε λίγες μέρες, κινδύνεψε ο λαός της περιοχής. Σπίτια πλημμύρισαν, χιλιάδες στρέμματα χωραφιών και καλλιεργειών χάθηκαν κάτω από το νερό, αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έπαθαν σοβαρές ζημιές, το ίδιο και το επαρχιακό και αγροτικό δίκτυο, σχολεία και νοσοκομεία έσταζαν νερά, λαϊκά στρώματα είδαν το βιος τους να καταστρέφεται.

     Για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια του αστικού κράτους, όταν είναι να πάρει μέτρα θωράκισης των εργαζομένων και του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων.

     Για χρόνια, δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο σε όλη την Περιοχή από Κυβερνήσεις και Περιφερειακές Αρχές, για να μην σημειώνονται ζημιές, να μην θρηνούμε ακόμη και θύματα. Το μαρτυρούν τα πλημμυρισμένα ρέματα και αρδευτικά κανάλια, οι κακοτεχνίες σε μια σειρά έργα, η συνολική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων, που με την τακτική τους, οδηγούν το λαό να καίγεται το καλοκαίρι και να πνίγεται το χειμώνα.

     Οι δικαιολογίες των υπευθύνων κάθε φορά περί “έντονων καιρικών φαινομένων” και “κλιματικής κρίσης”, μετατοπίζουν την αιτία του προβλήματος από την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους σε Περιφέρεια και Δήμους, που βάζει τα πάντα, ακόμα και την ίδια τη ζωή του λαού μας, στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους, τάχα, στη “φύση που εκδικείται”!

     Την ίδια ώρα, κανένας από τους αρμόδιους, ούτε με τις δήθεν έκτακτες επισκέψεις στην περιοχή μας, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όλοι οι εξειδικεύονται πολύ πετυχημένα στη μεταφορά ευθυνών από τον ένα φορέα στον άλλον! Ως εδώ!

     Τα γεγονότα κάθε φορά είναι αμείλικτα, όπως και τα τελευταία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

     Το ΚΚΕ βρέθηκε και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων. Με περιοδείες, παρεμβάσεις στη Βουλή εκδήλωσε και θα συνεχίσει να εκδηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πληγέντες. Βρίσκεται μπροστάρης στην οργάνωση του λαού για τη διεκδίκηση όσων του ανήκουν. Για να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή και η λαϊκή περιουσία.

     Η ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους τα λαϊκά στρώματα σε όλη την Περιοχή να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

     Καλούμε το λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ απαιτώντας και  διεκδικώντας:

  • Άμεσα να προχωρήσουν οι καταγραφές των ζημιών στους πληγέντες.
  • Άμεσα, να αποζημιωθούν όλοι στο 100% των καταστροφών που υπέστησαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλους τους νομούς.
  • Το ίδιο να γίνει για όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ιδιαίτερα στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, της Αιγιαλείας, της Πάτρας.
  • Άμεσα, να διορθωθούν όλες οι κακοτεχνίες στις πόλεις και στα χωριά όλης της Περιοχής, που όχι μόνο δεν βοηθάνε να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά αντιθέτως επιδεινώνουν την κατάσταση.
  • Να δοθούν έκτακτες επιχορηγήσεις στους Δήμους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές.

                 Οι εργαζόμενοι, ο λαός συνολικά, δεν έχει ανάγκη από τα σούρτα – φέρτα των κυβερνητικών στελεχών και των κάθε παρατρεχάμενων κάθε φορά που γίνεται μια φυσική καταστροφή. Έχει ανάγκη από πραγματικά έργα για την προστασία του και σε αυτό το δρόμο τον καλεί το ΚΚΕ να παλέψει, να διεκδικήσει, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του και όχι με  “κουτσουρεμένες” απαιτήσεις που  το σύστημά τους θέλει να παρουσιάσει ως ικανές να εξυπηρετήσουν τα λαϊκά συμφέροντα!”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα