Παρασκευή, 3.02.2023, 9:58 μμ

ΚΚΕ – Κατά συρροή έγκλημα οι φωτιές – Αυτουργός οι κυβερνήσεις

04.08.2021 / 17:18
Ôï óýìâïëï ôïõ ÊÊÅ óôïí Ðåñéóóü. (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και της ανθρώπινης ζωής χαρακτηρίζει τις πυρκαγιές το ΚΚΕ.

Παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών καθώς και στο προσωπικό της πυροσβεστικής για την ηρωική μάχη με τις φλόγες και καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση πρωτοστατώντας στη βοήθεια και την αλληλεγγύη όσων έχουν ανάγκη.

Ο Τσίπρας, οι κάλπες και οι φόβοι – Τι βλέπουν στην Κουμουνδούρου
«Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας κι απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, επισημαίνοντας ότι τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” και η “κλιματική αλλαγή” αξιοποιούνται ως εύκολες δικαιολογίες και βολικό “καταφύγιο”, για να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπηρεσιών, η ανεπάρκεια σε μέσα κι υποδομές, η απουσία μέτρων πρόληψης.

«Ειδικά, όσον αφορά τη Βαρυμπόμπη επρόκειτο για μια φωτιά λίγα μόλις μέτρα από τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, με ήπιους ανέμους και σε μία μορφολογικά προσβάσιμη περιοχή. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι “ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”, δείχνουν τα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής που στον 21ο αιώνα, παρά τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καταστρέφει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή» επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Επιπλεόν το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η εμπορευματοποίηση της γης και ο χωροταξικός σχεδιασμός, που έχει ως κριτήριο το κέρδος, οδηγώντας σε “μεικτές ζώνες” -οικιστικές και δασικές- λειτουργούν σαν εύφλεκτη ύλη και τις συνέπειες τις πληρώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι» υπογραμμίζοντας ότι «όλα τα παραπάνω ευθύνονται, ειδικά για την εξέλιξη της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη».

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος που συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανό και τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στο Δημαρχείο της Λίμνης τόνισε ότι ο λαός της περιοχής εκπέμπει σήμα κινδύνου και χαρακτήρισε ζήτημα ζωής και θανάτου την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής και των εναερίων μέσων που επιχειρούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα