«Κιβωτός του κόσμου»: Τα ερωτήματα για τους 80 τραπεζικούς λογαριασμούς και τις καταθέσεις των 15 εκατ. ευρώ

07.12.2022 / 17:34
kivotos-kosmou-1-1

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Με τα βλέμματα στραμμένα στη θυρίδα της Χίου, η οποία αναμένεται να ανοίξει αύριο, από την έρευνα μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 80 τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της Οργάνωσης.

Δέκα από αυτούς είναι ενεργοί, με τους υπολοίπους να εμφανίζουν ελάχιστες έως μηδενικές κινήσεις, ενώ κάποιοι χρησιμοποιούνταν σε λιγότερο τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα ποσά που υπάρχουν μέσα σε αυτούς είναι άγνωστα, με τις έρευνες να συνεχίζονται καθημερινά.

Η θυρίδα της Χίου

Πηγές της οικονομικής αστυνομίας αναφέρουν στο LIVE NEWS πως είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις μετά την επίσκεψη τους στη Χίο, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό στην τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε η μητέρα του πατέρα Αντωνίου με συνδικαιούχο τον αδερφό του, να βρεθεί πλούσιο περιεχόμενο που θα δρομολογήσει τα επόμενα βήματα των Αρχών.

Η επίμαχη θυρίδα έχει μείνει ανέγγιχτη για καιρό και πολύ πριν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εθνική τράπεζα της Χίου, ο πατέρας Αντώνιος φαίνεται να έκανε μεγάλες αναλήψεις ποσών, από λογαριασμό της «Κιβωτού» που περιείχε εκατομμύρια.

Τα ποσά αυτά στη συνέχεια «εξαφανίζονταν», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να βρίσκονται στη θυρίδα που πολύ σύντομα θα ανοίξει.

Μπορεί μέσα από τους ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικές θυρίδες τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να έχουν εντοπίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ωστόσο εικάζεται ότι δεν έχουν βρεθεί όλα τα μετρητά που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Πέρα από τους 80 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν βρεθεί στην κατοχή της «Κιβωτού του Κόσμου», το ζητούμενο που προκύπτει από τον οικονομικό έλεγχο είναι πώς έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 15 εκατομ. ευρώ και γιατί δεν έχουν επενδυθεί για τις ανάγκες της δομής ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» σχετικά με την θυρίδα της «Κιβωτού» στην Χίο, δεν αναμένεται να βρεθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά μπορεί τα εν λόγο χρηματικά ποσά να αφορούν κάποιες προσωπικές και παροδικές συναλλαγές των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα