Κιβωτός του Κόσμου: Κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς περιέγραψαν πρώην εργαζόμενοι σε δομές

24.05.2024 / 19:25
ka 2

Με τις καταθέσεις εργαζόμενων στις δομές της «Κιβωτού του κόσμου» στο Βόλο συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η δίκη του πατέρα Αντώνιου και 7 πρώην εργαζόμενων στην «Κιβωτό»,  οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος τροφίμων της οργάνωσης.

Οι μάρτυρες (μία εξ αυτών εργάζεται ακόμη στη δομή του Βόλου, οι άλλες δύο είχαν απολυθεί πριν ακόμη δουν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες), μίλησαν για παιδιά, που σύμφωνα με όσα τους είχαν μεταφερθεί είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση.

Ένα  περιστατικό,  σύμφωνα με τη μάρτυρα η οποία υπήρξε παιδαγωγός, συνέβη τον Αύγουστο του 2022. «Ήρθε ένα παιδί και μου είπε ότι στις 3 Αυγούστου αυτόν και άλλα τέσσερα παιδιά τους είχαν χτυπήσει.

 Μας πλησίασε εμένα και άλλους παιδαγωγούς και με ρώτησε εάν είχα ενημερωθεί για το γεγονός.Μου είπε ότι τον πλησίασε ο Σ…και τον κάλεσε στο οινοποιείο. Μου είπε ότι τον χτύπησε ο Σ…Μου είχε πει ότι του είχε δώσει σφαλιάρες. Μου είπε ότι μετά το περιστατικό αισθανόταν αδιάθετος και είχε τάση για λιποθυμία…

Εκείνη τη στιγμή σάστισα, μετά πήγαμε στη διεύθυνση και τις επόμενες ημέρες συντάξαμε μία επιστολή και την στείλαμε στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι είχε γίνει.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η αντίδραση της διοίκησης;

Μάρτυρας: Δεν λάβαμε κάποια επίσημη απάντηση. Έγινε συνάντηση, μας ενημέρωσαν ότι όλα αυτά είναι λόγια των παιδιών και δεν έχει γίνει κάτι. Εκείνη τη στιγμή που το άκουσα το πίστεψα.»

Για τη συγκεκριμένη μάρτυρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης εμφάνισαν στο δικαστήριο το έγγραφο της απόλυσής του, στο οποίο αναφερόταν πως απολύθηκε από  τη δομή  όταν έγινε γνωστό πως έβαλε τρόφιμο σε ένα σιδερένιο κλουβί για να τον τιμωρήσει. Η ίδια πάντως το αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως  το εν λόγω έγγραφο δεν της έχει γνωστοποιηθεί.

Για κακοποιητικές συμπεριφορές μίλησε και η δεύτερη μάρτυρας, η οποία ωστόσο , όπως είπε και η ίδια, δεν ήταν παρούσα σε αυτά τα περιστατικά αλλά ενημερώθηκε στη συνέχεια.

«Είχε γίνει μία κλοπή στο γραφείο της διευθύντριας στο Διμήνι και είχαν φέρει τον Κ.Κ. στον Άνω Βόλο. Μου είπε πως τον χτυπήσανε ο Σ. και ο Α. Είχε κάποια σημάδια όταν τον είδα εγώ, μελανιές». Σύμφωνα με τη μάρτυρα το παιδί ήταν κλειδωμένο για κάποιο διάστημα σε ξεχωριστό σπιτάκι από τα άλλα παιδιά αλλά μπορούσε να βγει , όπως και έκανε, από τα παράθυρα.

Υπεράσπιση: Το θέμα είναι γιατί κλειδώνεις κάποιον εάν μπορεί να βγει από το παράθυρο;

Μάρτυρας: Αυτό το αναρωτιόμαστε όλοι…Στην αρχή ήταν κλειδωμένος. Όταν ήρθε ο επιστάτης τον βοηθούσε στις δουλειές για κάποιες ώρες.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Real.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα