Την τέχνη που καλλιεργεί τον άνθρωπο και τη µουσική παιδεία που επιτρέπει στους µαθητές να εξελίσσονται «υπερασπίστηκαν» χθες µαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Πατρών, στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγµατοποίησαν στην πλατεία Γεωργίου.
Μετά µουσικής και κρατώντας πλακάτ, οι µαθητές έστειλαν ηχηρά µηνύµατα, ζητώντας ενίσχυση της χρηµατοδότησης για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υποδοµές, εκπαιδευτικής µέριµνας, πρόσληψης καθηγητών Γενικής και Μουσικής Παιδείας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων διεκδικούν, µόνιµες προσλήψεις καθηγητών χορού κινηµατογράφου και εµπειροτεχνών µουσικών, ασφαλή και σύγχρονη σχολική στέγη, κατάλληλη για την διεξαγωγή των καλλιτεχνικών και µουσικών µαθηµάτων, κατάργηση των χιλιοµετρικών αποστάσεων στις µετακινήσεις των µαθητών, πιστοποίηση σπουδών, αύξηση της κρατικής χρηµατοδότησης και νέα συγγράµµατα µουσικής και καλλιτεχνικών µαθηµάτων. Στη συγκέντρωση βρέθηκε η ∆ηµοτική Αρχή Πάτρας µε την Αντιδήµαρχο Παιδείας, Κατερίνα Σίµου, που σηµείωσε µεταξύ άλλων την ανάγκη να ικανοποιηθούν άµεσα τα αιτήµατα των µαθητών, ενώ παρούσα ήταν η ∆ηµοτική σύµβουλος, Αθηνά Καλλιµάνη – Γεωργιτσοπούλου και η Ρένα Σκαρλάτου, µέλος της Ένωσης Γονέων, πρόεδρος της Α’βαθµιας Σχολικής Επιτροπής και του Ανατολικού ∆ιαµερίσµατος.
Την στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πάτρας στην κινητοποίηση, την ανάγκη για δηµόσια, αναβαθµισµένη και δωρεάν παιδεία για όλους τους µαθητές, που όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά υποβαθµίζουν, εξέφρασε η Λυδία Καστανά, µέλος του Συντονιστικού. Στήριξη εξέφρασε και εκ µέρους του συλλόγου γονέων και κηδεµόνων του σχολείου, ο πρόεδρός του Τάσος Γιακουµής, ενώ δίπλα στους µαθητές βρέθηκαν αντιπροσωπίες της Ένωσης Γονέων, της Οµοσπονδίας Γονέων και Κηδεµόνων ∆υτ. Ελλάδας, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σπ. Ψαρράς, κ.ά.