Κινητοποιήσεις σήμερα των εργαζομένων στα νοσοκομεία

22.04.2021 / 9:31
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
agios_andreas_nosokomeio

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει για σήμερα Πέμπτη η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην ΠΥΛΗ και στίς 12:30 στην Υ.Πε.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Οι αντοχές του συστήματος φαίνονται από τα δεκάδες ράντζα που αναπτύσσονται σε περιστατικά κορωνοϊού και άλλων παθήσεων. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση προωθεί την αντίληψη της ατομικής ευθύνης των υγειονομικών για την νοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού με την απόφαση διενέργειας τεστ στους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν δύο φορές την εβδομάδα. Όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν τεστ μια φορά την εβδομάδα. Η διασπορά του ιού στα νοσοκομεία σχετίζονται με τη μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικού (εμβολιασμένων και μη), για τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται, για επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών. Χάσαμε έως τώρα 26 συναδέλφους από κορωνοϊό. Νοσηλεύτηκαν πάνω από 50 στις ΜΕΘ.

Ζητάμε ο θάνατος των συναδέλφων από κορωνοϊό να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα. Να τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία όπως και οι ένστολοι που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης. Παρά τις δεσμεύσεις ακόμη δεν υπάρχει σχετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση. Υπηρετούν πάνω από 20.000 έκτακτοι υπάλληλοι στα Νοσοκομεία, τα Κ.Υ, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται τη μονιμοποίηση.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις. Προσελήφθησαν στα νοσοκομεία πάνω από 8.000 επικουρικοί υπάλληλοι σε όλες τις ειδικότητες και συνταξιοδοτήθηκαν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι. Άμεσα η κυβέρνηση να προκηρύξει μόνιμο προσωπικό με ταχύτατες διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ. Οι έκτακτοι υπάλληλοι Επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, πέραν των πολλών χρόνων που εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Υγειονομικού πολέμου. 40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων. Αυτονόητο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι άδικο το «ευχαριστώ» της πολιτείας να είναι η απόλυση. Απαράδεκτες οι απόψεις του Υφυπουργού Εργασίας για την μη ένταξή μας στα ΒΑΕ λόγω της προσωρινότητας της πανδημίας. Η επικινδυνότητα και ανθυγιεινότητα των επαγγελμάτων υγείας είναι αποδεδειγμένη από τον ίδιο τον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών του ασφαλιστικού μας φορέα (ΕΦΚΑ).

Μέχρι τώρα δικαιολογία ήταν το πόρισμα της Επιτροπής. Το πόρισμα εκδόθηκε. Η επιτροπή εισηγείται την ένταξη. Πως είναι δυνατόν να ανήκουμε στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα υγειονομικοί των ίδιων επαγγελμάτων και να μην αντιμετωπιζόμαστε με ενιαίο ασφαλιστικό τρόπο. Άλλοι είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ ( πρόσληψη μετά το 2011, έκτακτοι) και άλλοι όχι (πρόσληψη πριν το 2011). Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης (μισό βασικό μισθό) πέρυσι το Πάσχα δεν υπήρξε άλλη έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς. Ένα χρόνο τώρα βρίσκονται νυχθημερόν στα Νοσοκομεία χωρίς άδειες και ρεπό αντιμετωπίζοντας την πανδημία. Ζητάμε την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όλους”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα