Κινητοποίηση σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

11.10.2019 / 9:33
panepistimio

Κινητοποίηση στην Πρυτανεία θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών για τις μετεγγραφές Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεδρίασε σήμερα (10/10) ο Φοιτητικός Σύλλογος του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Πατρών και πήρε απόφαση με το πλαίσιο Συντονισμού των Φοιτητικών Συλλόγων με 70 ψήφους έναντι 26 του δεύτερου πλαισίου σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» και αποφάσισε: 

Την συμμετοχή στην σύσκεψη Φοιτητικών Συλλόγων στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας που καλεί ο Σπουδ. Σύλλογος ΣΤΕΦ και στηρίζουν οι σύλλογοι Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικού, Οικοτρόφων Εστίας, Φαρμακευτικής  για την οργάνωση του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 31/10. Την συμμετοχή στο μεγάλο φοιτητικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 31/10. Κινητοποίηση στην Πρυτανεία την Παρασκευή 11/10 για το ζήτημα των μετεγγραφών. Φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 16/10 στον χώρο του Πανεπιστημίου που θα καταλήγει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη πρυτανεία.

Οι φοιτητές διεκδικούν: Να αναβαθμιστεί ο Θεωρητικός Τομέας και να επαναλειτουργήσει ο Παιδαγωγικός. Θέλουμε να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες με στέρεα θεωρητική γνώση και συνολική εποπτεία του αντικειμένου μας. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης! Αναβάθμιση των υποδομών! Δεν γίνεται να μην χωράμε να κάτσουμε στις αίθουσες! Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα Μεταπτυχιακά! Ούτε σκέψη για δίδακτρα σε προπτυχιακό πρόγραμμα!

Να μην περάσει το νομοσχέδιο για το «ν+2». Καμία διαγραφή φοιτητή! Άμεση πρόσληψη καθηγητών! Να σπάσει σε δύο τμήματα το 3ο έτος! Δεν είναι δυνατόν να στοιβάζεται σε ένα αμφιθέατρο με 300 άτομα!  Ειδικότερα για τους πρωτοετείς Να οργανωθεί εκδήλωση- καλωσόρισμα του Συλλόγου Να ενημερωθεί άμεσα, με ευθύνη του Τμήματος, για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν  (eclass, Έυδοξος- συγγράμματα, μεταγραφές)

Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για μεταγραφή. Να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους φοιτητές, να μην χάσει κανείς το εξάμηνό του Να δοθεί άμεσα στεγαστικό επίδομα σε όσους σπουδάζουν μακριά από την πόλη τους

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα