Παρασκευή, 15.10.2021, 4:26 πμ

Κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα, από το σπίτι

17.12.2020 / 18:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
athens_lockdown_intimenews

Γιορταστικές, δωρεάν διαδυκτιακές προβολές(online.aiff.gr) στο σπίτι, προσφέρουν οι Νύχτες Πρεμιέρας, από τις 21-31 Δεκεμβρίου, με επτά μικρού μήκους ταινίες, που όλες μαζί διαγράφουν μια κινηματογραφική βόλτα στην Αθήνα. Η ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά των επτά σκηνοθετών είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε την πόλη μέσα από τη νέα μας -προσωρινή- πραγματικότητα της καραντίνας και να την αγαπήσουμε ξανά.

Οι ταινίες είχαν αναδειχθεί από το Athens Film Lab, ένα παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που πρωτολειτούργησε το 2015, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση νέων κινηματογραφιστών μέσα από μια σειρά εξειδικευμένων εργαστηρίων, ομιλιών και pitching sessions με Έλληνες και ξένους παραγωγούς, σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Το θέμα του εργαστηρίου ήταν και η ανάδειξη της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της Αθήνας και η προώθηση των στοιχείων που την καθιστούν διαχρονική μητρόπολη, σταυροδρόμι ιδεών και ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Οι επτά ταινίες είναι των καθιερωμένων, πλέον, δημιουργών Ζακλίν Λέντζου (Ηiwa), Ευθύμη Kosemund Σανίδη (Astrometal), Νίκου Πάστρα (Ακρυλικό), Νατάσσας Ξύδη (-1Minus One), Σύνης Παππά (Εθνικός Κήπος), Αριστοτέλη Μαραγκού (Cruiser) και Ορφέα Περετζή (Η Ζωή ενός Νεκρού)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα