ΚΙΝΑΛ Αχαϊας σχετικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία: Όχι στην αντιμεταρρύθμιση και στην αυθαιρεσία!

04.11.2020 / 8:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kinal_axaias

Η ανακοίνωση: Είναι πλέον σαφές ότι η κουλτούρα της αυθαιρεσίας, της αυταρχικότητας, της περιφρόνησης στο διάλογο και στις δημοκρατικές διαδικασίες αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας.

Για μια ακόμη φορά η Υπουργός Παιδείας νομοθετεί χωρίς διαβούλευση, απροειδοποίητα, με τροπολογία σε άσχετο με την Παιδεία νομοσχέδιο μία πολύ σημαντική ρύθμιση που αλλάζει δομικά όχι μόνον τον τρόπο ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών αλλά τον πυρήνα των συλλογικών διαδικασιών.

Και το κάνει με τρόπο που προδίδει ότι οι πραγματικοί στόχοι είναι άλλοι από το να εισαγάγει απλά μία «τεχνολογική καινοτομία» στην εκλογική διαδικασία.

Είναι προφανές ότι Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να προβάλει τη ρύθμιση αυτή ως εκσυγχρονιστική τομή. Κάτι τέτοιο εξάλλου της είναι απαραίτητο για το κίβδηλο μεταρρυθμιστικό της αφήγημα που προς το παρόν ξεγελά ακόμη αρκετούς.

Η αλήθεια λοιπόν είναι, ότι η αναμέτρηση αυτή δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που θα μπορούσε, κάτω από άλλες συνθήκες, να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ως συμπληρωματικός τρόπος ψηφοφορίας.

Αυτή είναι μία αναμέτρηση με την πολιτική της επιβολής, του αυταρχισμού, της επίδειξης πυγμής, της περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών.

Είναι αναμέτρηση με μια συνολικότερη αντιεκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση, σε έκταση που δεν έχει ανάλογο προηγούμενο στη μεταπολίτευση.

Η συγκεκριμένη διάταξη όπως φαίνεται από τον πίνακα ψηφοφορίας των επισήμων πρακτικών που είναι δημοσιευμένα στο δικτυακό τόπο της Ελληνικής Βουλής, υπερψηφίστηκε από Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση καταψηφίστηκε από το ΚΙΝΑΛ και το Κ.Κ.Ε. ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών. Ψηφίζει παρών στη βουλή προσφέροντας άλλοθι στην Νέα Δημοκρατία, αλλά η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει κατά στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ. Είναι το γνωστό διπλό μήνυμα που εκπέμπει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ: Να είναι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Σε καθημερινή βάση ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, όπως εύστοχα η Πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει.

Είναι βέβαιο ότι κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει και ήδη επιχειρεί, να παρουσιάσει την ηλεκτρονική κάλπη ως αναγκαία καινοτομία που διευκολύνει τους εκλογείς στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Πρόκειται στην ουσία για μία δοκιμή που η κυβέρνηση επιχειρεί στον κλάδο των εκπαιδευτικών προτού αυτή εφαρμοστεί συνολικά σε όλους τους χώρους του Δημόσιου τομέα, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και η Υπουργός Παιδείας, γιατί όχι και σε εθνικές εκλογές. Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να συζητήσει με τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες για την άρση του αδιεξόδου, αφού όλες οι παρατάξεις διαφωνούν και απέσυραν τα ψηφοδέλτια. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσει η Υπουργός ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι μόνο ζήτημα Παιδείας αλλά πρωτίστως ζήτημα Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα