Κίνα: «Βουτιά» στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για την Πρωτοχρονιά -Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού

26.01.2021 / 13:47
kina-aerodromio

Η Ιφι Νίε, μια 30χρονη σχεδιάστρια από το Πεκίνο που συνήθως ταξιδεύει για να επισκεφθεί την οικογένειά της στην ιδιαίτερή της πατρίδα, το Σεντζέν, κατά τη διάρκεια των εορτών για το Νέο Κινεζικό Έτος, όπως κάνουν πολλοί Κινέζοι, αποφάσισε απρόθυμα φέτος να μην κάνει κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων για τις διακοπές που φέτος πέφτουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Για να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, η κυβέρνηση αποθαρρύνει τα ταξίδια αυτήν την εορταστική περίοδο, που κανονικά είναι αυτή με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς. Αυτοί που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να έχουν τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα εντός των 7 προηγούμενων ημερών πριν επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Ως αποτέλεσμα, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων που έγιναν από τις 19 Ιανουαρίου για τα ταξίδια με αφορμή την Κινεζική Πρωτοχρονιά κατέγραψαν βουτιά 73,7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρία αναλύσεων για τον τουριστικό κλάδο ForwardKeys που δόθηκαν στο Reuters. Η ForwardKeys δεν έδωσε στοιχεία για το 2020, λέγοντας ότι οι πρώτες ημέρες του ξεσπάσματος της COVID διαστρέβλωσαν τα στοιχεία.

«Ακόμα κι αν προέρχομαι από περιοχή χαμηλού κινδύνου, οι άνθρωποι στη γενέτειρά μου θα είναι νευρικοί όταν ακούσουν ότι μόλις ήρθα από το Πεκίνο. Είναι απλά πολύ μεγάλη φασαρία”, δήλωσε η Νίε.

Το Πεκίνο καταγράφει νέα κρούσματα COVID-19 για 11 συναπτές ημέρες και ο αριθμός των περιστατικών σε πανεθνικό επίπεδο, αν και χαμηλός συγκριτικά με τις περισσότερες χώρες της Δύσης, αποτελεί υψηλό 10 μηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα