Κικίλιας: Το ΕΣΥ πιέζεται παντού όμως αντέχει

25.11.2020 / 18:48
V-Kikilias-681x454

«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ είτε με τις απλές κλίνες πιέζεται παντού. Όμως αντέχει» είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε πολύ περήφανοι για όλους τους ανθρώπους που υπηρετούν, γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους, διοικητικούς.

«Αυτόν το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις. Αυτές τις πράξεις που όλοι αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά δίνουν τις μάχες τους για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας και της περίθαλψης», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας και προχώρησε στα πεπραγμένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Όσον αφορά για το πώς βγαίνει η καθημερινή έκθεση για την εξέλιξη της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι αυτό γίνεται αφού ο ΕΟΔΥ μαζέψει τα στοιχεία από τις 7 υγειονομικές περιφέρειες, τις 127 ΤΟΜΥ, τα 160 κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές, τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια, τις 500 κινητές μονάδες, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το ΕΚΑΒ, και αφού η κυβέρνηση ενημερώσει την κυβέρνηση, το ECDC και τον ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα