Κικίλιας: Οι 10 περιοχές που προβληματίζουν – Εύθραυστη ισορροπία στην Αττική

14.04.2021 / 19:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 2

Κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων.

Αν και η γενικότερη εικόνα της χώρας παρουσιάζει βελτίωση, υπάρχουν περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, όπως είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην οποία έχουν στραμμένη την προσοχή τους.

«Υπάρχουν περιφερειακές ενότητες που μας προβληματίζουν όπως αυτή της Καλύμνου, της Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η διάμεση ηλικία των ενεργών κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Βασίλης Κικίλιας, πλέον είναι στα 44 έτη ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου και πλέον είναι στο 4,8%.

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αυτήν την στιγμή ανέρχονται σε 27.462.

Σε ότι αφορά την Αττική, ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως παρουσιάζει σταθεροποιητική τάση ενώ χαρακτήρισε την ισορροπία αυτή «εύθραυστη».

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε πως την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για εκπαιδευτικούς και πολίτες 55-59 ετών ενώ ακολούθως στις 25 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες ηλικίας 50-54 ετών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα