Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Μέσα σε 9 μήνες προκηρύξαμε διαγωνισμούς ύψους 1,5 δισ. ευρώ

25.04.2024 / 8:26
kikilis-aigis.jpg

Διαγωνισμοί ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν προκηρυχθεί μέσα σε εννιά μήνες στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ Κικίλιας προέβη στην παραπάνω δήλωση κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εξέλιξης του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, έργα ύψους 320 εκατομμυρίων ευρώ θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος Μαΐου, ανεβάζοντας το ποσό σε 1,82 δισεκατομμύρια ευρώ και προσέθεσε ότι πριν τον Αύγουστο το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι το ΑΙΓΙΣ «είναι ένα τεράστιο όπλο, το οποίο, όμως, θα αρχίσει να παραδίδεται από το 2025». «Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη. Απαιτεί από εμάς- πολιτικούς, επιχειρησιακούς και πολίτες- ένα άλλο επίπεδο ετοιμότητας και εγρήγορσης. Αυτό που σας υπόσχομαι είναι μάχη, μάχη και μάχη», υπογράμμισε.

«Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε την άμεση επιτάχυνση και υλοποίηση του εμβληματικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ ύψους 2,1 δις», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, «διασφάλισε μια πολύ υψηλή χρηματοδότηση από πολλαπλές πηγές για την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου σχεδίου εξοπλισμού και υλικοτεχνικών υποδομών στην ιστορία του Ελληνικού κράτους για την Πολιτική Προστασία: Του εμβληματικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ», ενώ ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση για τη συμβολή του στην υλοποίηση του ΑΙΓΙΣ καθώς και τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά για τη συμβολή στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση του προγράμματος.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΜΟΔΕ, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στους εθελοντές μας, οι οποίοι, όπως επισήμανε, «δίνουν μάχες υπό δύσκολες έως ακραίες συνθήκες, καθώς πάντα -μα πάντα- αντιμετωπίζουν κάποια κρίση μικρή ή μεγάλη, με ή χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας».

«Αυτή είναι η δουλειά τους -αυτή είναι η ζωή τους. Και αυτό πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε», σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα