Κικίλιας: «Ένα 24ωρο μετά την άφιξη των εμβολίων στην Ελλάδα θα αρχίσουμε τους εμβολιασμούς»

03.12.2020 / 20:30
γκο 3

Απαντήσεις σε όλα τα επίμαχα θέματα που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με το υπουργείο Υγείας και τη διαχείριση της πανδημίας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ταυτόχρονα δήλωσε ότι το επόμενο 24ωρο μετά την έγκριση των εμβολίων από τις ρυθμιστικές αρχές και την άφιξή τους στη χώρα μας, μπορούμε να αρχίσουμε τους εμβολιασμούς.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η καταληκτική ημερομηνία, η οποία έχει οριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση του πρώτου ή των δύο πρώτων εμβολίων κατά του κορονοϊού, είναι η 29η Δεκεμβρίου.

«Από τη στιγμή που θα πάρει ένα ή περισσότερα εμβόλια έγκριση, το αμέσως επόμενο 24ωρο από όταν φτάσουν στη χώρα μας θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους Γερμανούς που ανακοινώσαμε το πρόγραμμά μας για τον εμβολιασμό, τα logistics, πού θα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς αυτό θα ξεδιπλωθεί, πόσα εμβολιαστικά κέντρα, πόσο προσωπικό, πόσοι πολίτες κάθε μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι είναι ένα πολυσύνθετο πρόγραμμα, γιατί τα εμβόλια έχουν διαφορετικές προδιαγραφές το ένα από το άλλο.

 Όμως, με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, όπως είπε μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR, γίνεται η προτεραιοποίηση στους υγειονομικούς μας, σε ευπαθείς ομάδες, στους μεγάλους σε ηλικία, σε γηροκομεία, σε κέντρα ειδικής φροντίδας και μετά σιγά-σιγά στον πληθυσμό μας, με τάξη.

Απαιτείται να ενημερωθεί ο πληθυσμός, πόσο ευεργετικά είναι τα εμβόλια, τόνισε ο υπουργός Υγείας και πώς μπορεί να μας επιστρέψουν σε μια μερική κανονικότητα. «Θα προχωρήσουμε έτσι και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε να υπονομεύσουν, βάζοντας «τρικλοποδιές», όπως ανέφερε.

iatropedia

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα