Κικίλιας: «Είμαστε πολύ κοντά στο τελευταίο σκαλοπάτι» – Τι είπε για self-tests και σχολεία

02.04.2021 / 19:48
ντα 9

Συνεχίζει ο κορονοϊός να πολιορκεί τη χώρα, όμως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τελευταίο σκαλοπάτι την ώρα μάλιστα που μπαίνουν τη μάχη και τα self-tests.

Σχετικά με το θέμα των self tests που αναμένεται να βοηθήσουν στο άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων με ασφάλεια, ο κ. Κικίλιας σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή τους στα φαρμακεία και στη συνέχεια να τα παραλάβουν οι πολίτες.

«Πρώτοι φέραμε τα rapid test στην Ευρώπη και τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν τα τεστ οικιακής χρήσης, τα self tests δωρεάν φυσικά» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά για τη σύνδεση των self tests με το άνοιγμα των λυκείων, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχη απόφαση, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή κάνει λόγο για μια μικρή «ανάσα», μια στήριξη των μικρών καταστημάτων, του λιανεμπορίου έτσι ώστε να κυκλοφορεί ο κόσμος πιο άνετα.

«Επαναλαμβάνω ότι πρέπει όλοι να είμαστε 10 φορές πιο προσεκτικοί. Με κανόνες αποστασιοποίησης και με μάσκες και να δοκιμάσουμε αυτό το μέτρο ανάσας της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

«Εχουμε μια πιεσμένη κατάσταση»

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια πιεσμένη κατάσταση και ότι τον Απρίλιο θα παλέψουμε όλοι με τις υγειονομικές δυνάμεις, να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στις μάχες των νοσοκομείων» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι ο κορονοϊός είναι «μία νόσος δημόσιας υγείας, διάσπαρτη και εντός των οικιών μας».

«Ο ένας κόλλησε τον άλλον και γι’ αυτό είναι πολύ ισχυρή η σύστασή μου για πολύ μεγάλη προσοχή, στο πως κινούμαστε και πως σπάμε τον οικογενειακό κύκλο και την εσωτερική μετάδοση» πρόσθεσε.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κύρια έγνοια όλων είναι τα παιδιά της γ’ λυκείου, καθώς τίθεται το ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, σημειώνοντας ότι η βασική μέριμνα είναι για αυτά τα παιδιά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα