Κικίλιας: Δράσεις για τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό

21.09.2021 / 20:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ra 50

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού με αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

Η αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για τις έως σήμερα δράσεις του, με ιδιαίτερη έμφαση στο υπάρχον πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, στην «Κοινή Επιτροπή» για θέματα θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, καθώς και στη συνεργασία και κοινή συμμετοχή των δύο φορέων σε ευρωπαϊκά και άλλα διακρατικά προγράμματα (INTERREG, INTERREG MAGNUM κ.λπ.).

O υπουργός Τουρισμού αναγνώρισε το πολύπλευρο και ιδιαίτερα σημαντικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου επί των προσκυνηματικών περιηγήσεων, στα θέματα του θρησκευτικού τουρισμού, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη και στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Εκκλησία της Ελλάδος και για την άμεση επαναδραστηριοποίηση της «Κοινής Επιτροπής», οι εργασίες της οποίας είχαν ατονήσει τα τελευταία δύο χρόνια (2019-2021) λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα