Κικίλιας: Δεν είμαστε Σοβιετία, οι επιτάξεις αποζημιώνονται

20.11.2020 / 22:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως οι επιτάξεις γίνονται όταν χρειάζονται και θα αποζημιωθούν, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν είμαστε Σοβιετία». Μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, περιμένει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε πως το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά: «Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει».

Ο υπουργός Υγείας στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και των διοικήσεων των νοσοκομείων, ενώ για την εξέλιξη της πανδημίας είπε χαρακτηριστικά: «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων».

Για τις επιτάξεις των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη και την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για καθυστέρηση, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει. Οι επιτάξεις αποζημιώνονται»

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown, αναφέροντας πως: «κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς».

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις κλίνες ΜΕΘ, αναφέροντας: «Στις 23 Οκτωβρίου είχαμε 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη. Στις 5 Νοεμβρίου τις φτάσαμε στις 87, στις 10 Νοεμβρίου στις 125 και σήμερα, 20 Νοεμβρίου, στις 198. Έχουμε αύξηση 360% των ΜΕΘ-COVID της Θεσσαλονίκης μέσα σε 28 ημέρες. Και μαζί με τη Χαλκιδική, την Καβάλα και την Κατερίνη που στηρίζουν τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, είμαστε στις 218 κλίνες.

Αυξήσαμε και τις απλές κλίνες COVID. Ξεκινήσαμε 23 Οκτωβρίου με 490 κλίνες και έχουμε φτάσει στις 1.420. Βεβαίως πιέζεται το σύστημα, βεβαίως είναι μία δύσκολη κατάσταση, φυσικά και χαιρόμαστε που ακούμε ότι σιγά-σιγά το R, μειώνεται, επιπεδώνεται η καμπύλη. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε ότι σε λίγες ημέρες θα δούμε και μείωση στις εισαγωγές στα Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή δεν το βλέπουμε ακόμα».

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα