Κικίλιας: Από 6 Ιουλίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων

30.06.2021 / 15:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio

Στη δεύτερη φάση της περνά η επιχείρηση «Ελευθερία» τον Ιούλιο με στόχο των εμβολιασμό των κατάκοιτων αλλά και όλων όσων ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής σχετικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, η κυβέρνηση πατά επιπλέον γκάζια στην επιχείρηση «Ελευθερία» με σκοπό των εμβολιασμό των κατοίκων ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου θα ξεκινήσει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», η οποία θα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία θα αφορά ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των κατάκοιτων πολιτών από ιδιώτες γιατρούς με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται στο σπίτι των πολιτών και σαφώς το πρόγραμμα δεν αφορά την Κρήτη, αλλά όλη τη χώρα.

Η δεύτερη κατηγορία θα αφορά όλους τους πολίτες που ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο του νομού τους.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την Κρήτη, από τις 6 Ιουλίου κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται σε χωριά, Δήμους, Κοινότητες και απομακρυσμένες περιοχές με λίστες από τις τοπικές αρχές προκειμένου να εμβολιάσουν στα σπίτια τους όσους πολίτες το επιθυμούν.

Μάλιστα σε αυτή τη κατηγορία θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, προχωράμε – καταρχάς εδώ στην Κρήτη από τις 6 Ιουλίου – και μετά στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε εμβολιασμούς από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους, απομακρυσμένες περιοχές και όπου ζητηθεί, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι Δήμαρχοι, με στόχο να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, ανέφερε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός με κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας σε χωριά θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου από την Κρήτη, ωστόσο θα επεκταθεί και σε δήμους και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου όλοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Εμείς θα πάμε εκεί να τους εμβολιάσουμε με όλα τα εμβόλια. Αυτό δείχνει ότι περνάμε στην επόμενη φάση του προγράμματος «Ελευθερία». Η προσπάθεια την οποία κάνουμε όλοι μας, με πρώτο τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο πολίτη, είναι να είμαστε ασφαλείς, να προασπίσουμε το αγαθό της Δημόσιας Υγείας και φυσικά να δώσουμε και ανάσες ελευθερίας στην κοινωνία, να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότητα, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους. Είναι υποχρέωσή μας μετά από αυτή την τεράστια μάχη των 16 μηνών με την πανδημία. Η απόφαση ήταν κοινή και με την υποστήριξη όλων και θα ήθελα να δοθεί αυτό το δικαίωμα να ακουστεί και φυσικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι επαγγελματίες που έχουν στηρίξει όλη αυτή την προσπάθειά μας, αλλά και η Εκκλησία, της οποίας τη στάση θεωρώ κομβική και πολύ σημαντική», τόνισε ο κ. Κικίλιας καλώντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Εμβολιασμός εκτός εμβολιαστικών κέντρων
Από την πλευρά του, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που συνοδεύει τον κ. Κικίλια στις επαφές που θα έχει στην Κρήτη, ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

in.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα