Κηδεύθηκε χθες ο πρώην καθηγητής Μαιευτικής- γυναικολογίας Βασίλης Τζιγγούνης

22.06.2023 / 8:13
aaaaaaaa-1-1

Κηδεύθηκε χθες στη μία μετά το μεσημέρι, στον Αγιο Σπυρίδωνα Πειραιά ο πρώην διευθυντής της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Βασίλης Τζιγγούνης, που “έφυγε” σε ηλικία 79 ετών.

Ο καθηγητής Βασίλειος Τζιγγούνης υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στην επιστήμη της μαιευτικής και της γυναικολογίας στη χώρα μας.

Είχε προσφέρει πάρα πολλά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ήταν από τους θεμελιωτές της Ενδοκρινολογικής Γυναικολογίας στην Πάτρα. Ανέπτυξε στην περιοχή μας το Τμήμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Ενδοκρινολογίας – Εμμηνόπαυσης. Αλλά και πανελλαδικά ήταν ανάμεσα στους πρώτους που εισηγήθηκαν την ανάπτυξη τέτοιων τμημάτων, εφαρμόζοντας πρωτοποριακά όλες τις εξελίξεις που αφορούσαν στο φάσμα της μαιευτικής – γυναικολογίας και της αναπαραγωγής.

Αναλάμβανε πολύ δύσκολα περιστατικά και μάλιστα υπήρχαν γυναίκες που μετακινούνταν από την Αθήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, προκειμένου να τύχουν της δικής του θεραπευτικής φροντίδας. Ως άνθρωπος έκρυβε πολλές ευαισθησίες και βοηθούσε ασθενείς του που είχαν ανάγκη.

Υπήρξε δάσκαλος πολλών γνωστών γυναικολόγων – μαιευτήρων της Πάτρας, αλλά και άλλων που έχουν αναπτύξει επαγγελματική πορεία σε άλλες περιοχές της χώρας. Είχε μεγάλο πάθος για τη συνεχή επιμόρφωση των γιατρών και ανέπτυξε πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας για τους φοιτητές. Είχε έντονη κοινωνική παρουσία και με τις παρεμβάσεις του προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα