Κι όμως! Από το Νοέμβριο του ’19 είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό 4χρονος στην Ιταλία!

09.12.2020 / 19:16
A German Red Cross medical staff holds a smear-test stick of a traveller who returned from the Ukraine, after a voluntary coronavirus disease (COVID-19) test at the new Corona test station of the central bus location in Berlin, Germany, August 5, 2020.      REUTERS/Fabrizio Bensch

Ενα 4χρονο αγόρι στην Ιταλία, προσβλήθηκε από κορονοϊό το Νοέμβριο του 2019 και αυτό, είναι ακόμα ένα στοιχείο, ότι ο φονικός ιός εξαπλωνόταν στον κόσμο, πολύ πριν η Κίνα γνωστοποιήσει το ξέσπασμα του κορονοϊού.

 Σύμφωνα με την dailymail, το παιδί που ζούσε κοντά στο Μιλάνο και δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα στις 30 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Στις 5 Δεκεμβρίου, πάρθηκε δείγμα από το λαιμό του. Αυτό το δείγμα στη συνέχεια εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον κορονοϊό. Ωστόσο, ο ιός δεν εντοπίστηκε στην Ιταλία μέχρι το τέλη Ιανουαρίου, μερικές εβδομάδες δηλαδή, πριν το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της πανδημίας στην Ευρώπη.

Αυτή η αποκάλυψη, έρχεται τρεις εβδομάδες μετά από μια μελέτη από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Ιταλίας, που έδειξε ότι ο ιός εξαπλωνόταν ήδη τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν σε μια δοκιμή από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάρτιο είχαν αναπτύξει αντισώματα κατά του Covid-19 πολύ πριν από τον Φεβρουάριο.

 Μια άλλη δοκιμή διαπίστωσε ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα είχαν ήδη αντισώματα μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να είχαν κολλήσει τον ιό τον Σεπτέμβριο.

Τώρα, η νέα μελέτη δείχνει ότι το τετράχρονο αγόρι που παρουσίασε βήχα στις 21 Νοεμβρίου μπορεί επίσης να έχει μολυνθεί. Τότε, το παιδί θεωρήθηκε ότι είχε ιλαρά καθώς παρουσίασε και εξάνθημα.

 Η μελέτη ανέφερε ότι μια «μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση» του ιού θα μπορούσε να εξηγήσει το γιατί το ξέσπασμα ήταν τόσο καταστροφικό για την Ιταλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

 Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ιός υπήρχε ήδη στη Γαλλία, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από το τέλος του 2019…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα